Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Comunicat MFP: Prima extragere la loteria bonurilor fiscale, cu premii in valoare de 1 milion de lei ?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 07 Apr. 2015 Exclusiv
Tags: loteria bonurilor fiscale, extragerea, 13 aprilie, ordonanta guvernului nr 10/2015

Bonurile fiscale emise in perioada 2 februarie - 28 martie 2015 vor participa la extragerea organizata de Loteria Romana in data de 13 aprilie a.c. Fondul de premiere alocat pentru aceasta extragere este de 1 milion de lei.


Prin Ordonanta Guvernului nr.10/2015 a fost reglementata organizarea Loteriei bonurilor fiscale, in scopul diminuarii evaziunii fiscale prin cointeresarea, implicarea si responsabilizarea cetatenilor in fiscalizarea veniturilor realizate de comercianti din vanzarea bunurilor si prestarea serviciilor direct catre populatie.

Pentru punerea in aplicare a ordonantei, Ministerul Finantelor Publice va emite instructiuni, care vor fi aprobate prin ordin al ministrului finantelor publice. Proiectul de Ordin al ministrului finantelor publice este publicat la rubrica Transparenta

Prin proiectul de ordin se aproba:

- Instructiunile de punere in aplicare a Ordonantei Guvernului nr.10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale;
- Regulamentul de organizare si desfasurare a extragerilor Loteriei bonurilor fiscale;
- Modelul si continutul cererii pentru revendicarea premiilor la Loteria bonurilor fiscale;
- Instituirea Comisiei pentru supravegherea efectuarii extragerilor Loteriei bonurilor fiscale

Loteria bonurilor fiscale consta in extragerea aleatorie de numere, astfel:

a) un numar cuprins in intervalul dintre 1 si 999 inclusiv, reprezentand valoarea totala a bonului fiscal fara subdiviziunile leului, inclusiv taxa pe valoarea adaugata. Numarul reprezentand valoarea totala a bonului fiscal rezulta in urma extragerii succesive a trei serii de cifre, cuprinse intre 0 si 9;
si
b) un numar reprezentand ziua emiterii bonului fiscal aferenta lunii sau intervalului calendaristic, dupa caz, pentru care se organizeaza Loteria bonurilor fiscale.

Rezultatul extragerilor se consemneaza intr-un proces-verbal care se posteaza pe site-ul Ministerului Finantelor Publice si al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru o perioada de minimum 30 de zile.

Un bon fiscal este considerat castigator daca indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:

a) a fost emis de un aparat de marcat electronic fiscal care functioneaza in conformitate cu Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale;
b) sunt lizibile toate informatiile obligatorii, asa cum sunt prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/1999;
c) are valoarea totala exprimata in moneda nationala, egala cu valoarea extrasa;
d) a fost emis in ziua extrasa;
e) nu are mentionat niciun cod de inregistrare fiscala al cumparatorului.

In vederea determinarii valorii castigatoare pentru un bon fiscal, dupa centralizarea situatiei bonurilor fiscale castigatoare revendicate in termen, se imparte fondul de premiere la numarul total al bonurilor fiscale castigatoare revendicate in termen, iar suma astfel obtinuta se rotunjeste la leu in favoarea castigatorului.

in cazul in care nu exista castigatori, fondul de premiere se reporteaza pentru extragerea urmatoare.

Revendicarea premiilor se face prin depunerea bonului fiscal castigator (ulterior extragerii), in original, la orice unitate teritoriala a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, alaturi de copia actului de identitate sau a pasaportului titularului bonului si de o cerere conform modelului care va fi aprobat prin ordinul mai sus mentionat.

Revendicarea premiilor se face in termen de maximum 30 de zile de la data extragerii, acest termen reprezentand termen de decadere din dreptul de a revendica premiul.

Plata castigurilor se face de catre Ministerul Finantelor Publice, in termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor, dupa verificarea autenticitatii si realitatii bonurilor fiscale depuse pentru revendicarea premiilor, de catre organele competente ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.


Sursa: Ministerul Finantelor Publice
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Comunicat MFP: Prima extragere la loteria bonurilor fiscale, cu premii in valoare de 1 milion de lei ?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016