Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Potrivit unui comunicat transmis recent de Ministerul Fondurilor Europene, Romania ar putea primi circa 4,1 miliarde de euro de la Comisia Europeana, suma atinsa in total de valoarea fondurilor structurale si de coeziune.
In concret, asa cum precizeaza si comunicatul, "valoarea fondurilor structurale si de coeziune solicitate Comisiei Europene pentru a fi rambursate Romaniei a ajuns la peste 4,1 miliarde de euro, la data de 9 august 2013. In consecinta, rata de absorbtie curenta a fondurilor europene depaseste nivelul de 21%.
In perioada 1 mai 2012 - 9 august 2013, Romania a solicitat returnarea a peste 2,46 miliarde de euro din fondurile structurale si de coeziune, in timp ce in perioada 1 ianuarie 2007 - 30 aprilie 2012 documentele transmise Comisiei au acoperit finantari in valoare de numai 1,63 miliarde de euro".
Potrivit MFE, suma solicitata pentru a fi rambursata Romaniei este in prezent cu 150% mai mare comparativ cu cea consemnata la data de 1 mai 2012, iar fondurile returnate tarii noastre de catre Comisia Europeana insumau aproximativ 3,7 miliarde de euro, la data de 9 august.
De asemenea, in perioada mai 2012 - 9 august, CE a decontat Romaniei fonduri in valoare de peste 2,24 miliarde de euro. Astfel, valoarea sumelor rambursate a crescut cu peste 156% fata de cele rambursate pana la data de 1 mai 2012.
"In acest an, Comisia Europeana a rambursat Romaniei peste 1,47 miliarde de euro. Din aceasta suma, fonduri in valoare de peste 1,1 miliarde de euro au fost incasate de Romania datorita reluarii platilor prin intermediul a trei programe, ca urmare a masurilor implementate de Guvernul Romaniei.
Estimam ca in toamna acestui an Comisia va decide reluarea platilor catre Romania si prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, singurul program care a mai ramas pre-suspendat", declara ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, potrivit sursei citate.

Portal Codul fiscal - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari

Examen Consultant Fiscal 2025

Ghidul practic al contabilitatii Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Sursa: Agerpres

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
In atentia institutiilor publice: Reguli noi pentru proiectul de angajament legalImpozit cladiri cand nu se pot identifica suprafetele folosite in scopuri diferiteDeputatii au votat in favoarea unui singur supraveghetor bancarLivrare intracomunitara si marfuri lipsa pe timpul transportului. Ce regim TVA se aplica?Certificatul de atestare fiscala pentru persoane juridiceUltimele articole
Rentrop & Straton implineste 30 de ani! Consilier TAXE SI IMPOZITE implineste 30 de ani!E-commerce. Care este documentul prin care se declara incasarile onlineFacilitatea privind neimpozitarea sumei de 300 lei in 2025. Exemplu util contribuabililorDistribuire dividende. Pot fi distribuite neuniform dividendele?SAF-T: Cum se raporteaza in sistem impozitul pe chirieArticole similare
ANAF: firmele mici isi vor putea reesalona datoriile pe 5 ani, fara garantiiPrognoze optimiste pentru 2012Unde se duc fondurile UE pentru mediul rural cand se duc?Finantare pentru IMM-uri. Noi parteneriate potrivite pentru finantari inteligenteSchimb de experiente si bune practici cu finantare europeanaUltimele articole
Achizitii intracomunitare peste plafonul de 10.000 euro. Unde se achita TVA-ul?Pensiile romanilor se majoreaza din 2025! Cu cat va creste Valoarea Punctului de ReferintaPragul de impozitare micro ar putea scadea gradual la 88.500 mii euro pana in 2027Precizari ANAF referitoare la Registrul RO e-Factura optionalFinantele introduc obligatoriu, de la 1 ianuarie 2025, facturarea electronica pentru relatia B2CArticole similare
Prioritatile IMM-urilor pentru noul Guvern in 2016Institutul pentru Politici Publice cere MFP asumarea unei politici nationale privind controlul financiar preventivComisia ajuta statele membre cu dificultati in achizitii publiceConsilier TVA, alegerea expertilor in 2013!Sinteza modificari aduse de OUG nr. 26 in 2012: masuri de disciplina financiaraUltimele articole
Anul 2017 e punct de cotitura pentru Romania daca nu isi foloseste fondurile structuraleNoutati fiscale: OUG 46/2015 pentru stabilirea unor masuri financiare si pentru modificarea si completarea unor acte normativeNoi fonduri alocate temporar pentru programe finantate din FONDURI STRUCTURALE719 milioane de lei sunt alocate programelor finantate din FONDURI STRUCTURALE12 masuri pentru cresterea accesului IMM-urilor la finantare
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"