Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Potrivit unui comunicat transmis recent de Ministerul Fondurilor Europene, Romania ar putea primi circa 4,1 miliarde de euro de la Comisia Europeana, suma atinsa in total de valoarea fondurilor structurale si de coeziune.
In concret, asa cum precizeaza si comunicatul, "valoarea fondurilor structurale si de coeziune solicitate Comisiei Europene pentru a fi rambursate Romaniei a ajuns la peste 4,1 miliarde de euro, la data de 9 august 2013. In consecinta, rata de absorbtie curenta a fondurilor europene depaseste nivelul de 21%.
In perioada 1 mai 2012 - 9 august 2013, Romania a solicitat returnarea a peste 2,46 miliarde de euro din fondurile structurale si de coeziune, in timp ce in perioada 1 ianuarie 2007 - 30 aprilie 2012 documentele transmise Comisiei au acoperit finantari in valoare de numai 1,63 miliarde de euro".
Potrivit MFE, suma solicitata pentru a fi rambursata Romaniei este in prezent cu 150% mai mare comparativ cu cea consemnata la data de 1 mai 2012, iar fondurile returnate tarii noastre de catre Comisia Europeana insumau aproximativ 3,7 miliarde de euro, la data de 9 august.
De asemenea, in perioada mai 2012 - 9 august, CE a decontat Romaniei fonduri in valoare de peste 2,24 miliarde de euro. Astfel, valoarea sumelor rambursate a crescut cu peste 156% fata de cele rambursate pana la data de 1 mai 2012.
"In acest an, Comisia Europeana a rambursat Romaniei peste 1,47 miliarde de euro. Din aceasta suma, fonduri in valoare de peste 1,1 miliarde de euro au fost incasate de Romania datorita reluarii platilor prin intermediul a trei programe, ca urmare a masurilor implementate de Guvernul Romaniei.
Estimam ca in toamna acestui an Comisia va decide reluarea platilor catre Romania si prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, singurul program care a mai ramas pre-suspendat", declara ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, potrivit sursei citate.

Portal Codul fiscal - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari

Manualul Contabilului Incepator - stick USB

Agenda Fiscala a Contabilului 2025
Sursa: Agerpres

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Ce impact va avea noua taxa pe constructii speciale?Factura primita cu intarziere. Cum corectam erorile de inregistrare?Codul fiscal 2011 - Titlul IIILista masurilor propuse in Noul Cod Fiscal. Declaratii si precizari MFPDeclaratia rectificativa 710. Descarcati cele patru actualizari!Ultimele articole
Rentrop & Straton implineste 30 de ani! Consilier TAXE SI IMPOZITE implineste 30 de ani!E-commerce. Care este documentul prin care se declara incasarile onlineFacilitatea privind neimpozitarea sumei de 300 lei in 2025. Exemplu util contribuabililorDistribuire dividende. Pot fi distribuite neuniform dividendele?SAF-T: Cum se raporteaza in sistem impozitul pe chirieArticole similare
Ordinul 1926/2020: Scutiri de taxe si exonerarea de TVA la importuri pentru combaterea efectelor epidemieiANAF: Noutati legislative cu incidenta fiscala si noi modificariMecanism de cooperare in domeniul afacerilor europeneCOMISIA EUROPEANA sustine promovarea produselor agricole si agroalimentareCOMISIA EUROPEANA modifica dreptul european al societatilor comerciale si guvernanta corporativaUltimele articole
Achizitii intracomunitare peste plafonul de 10.000 euro. Unde se achita TVA-ul?Pensiile romanilor se majoreaza din 2025! Cu cat va creste Valoarea Punctului de ReferintaPragul de impozitare micro ar putea scadea gradual la 88.500 mii euro pana in 2027Precizari ANAF referitoare la Registrul RO e-Factura optionalFinantele introduc obligatoriu, de la 1 ianuarie 2025, facturarea electronica pentru relatia B2CArticole similare
Studiu privind dezvoltarea fabricatiei de mijloace de transport rutier trebuie facturat cu sau fara TVANoi fonduri alocate temporar pentru programe finantate din FONDURI STRUCTURALE12 masuri pentru cresterea accesului IMM-urilor la finantareAvem Lege europeana pentru IMM-urile din RomaniaConsilier TVA, alegerea expertilor in 2013!Ultimele articole
Anul 2017 e punct de cotitura pentru Romania daca nu isi foloseste fondurile structuralePrioritatile IMM-urilor pentru noul Guvern in 2016Comisia ajuta statele membre cu dificultati in achizitii publiceNoutati fiscale: OUG 46/2015 pentru stabilirea unor masuri financiare si pentru modificarea si completarea unor acte normative719 milioane de lei sunt alocate programelor finantate din FONDURI STRUCTURALE
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"