Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Potrivit unui comunicat transmis recent de Ministerul Fondurilor Europene, Romania ar putea primi circa 4,1 miliarde de euro de la Comisia Europeana, suma atinsa in total de valoarea fondurilor structurale si de coeziune.
In concret, asa cum precizeaza si comunicatul, "valoarea fondurilor structurale si de coeziune solicitate Comisiei Europene pentru a fi rambursate Romaniei a ajuns la peste 4,1 miliarde de euro, la data de 9 august 2013. In consecinta, rata de absorbtie curenta a fondurilor europene depaseste nivelul de 21%.
In perioada 1 mai 2012 - 9 august 2013, Romania a solicitat returnarea a peste 2,46 miliarde de euro din fondurile structurale si de coeziune, in timp ce in perioada 1 ianuarie 2007 - 30 aprilie 2012 documentele transmise Comisiei au acoperit finantari in valoare de numai 1,63 miliarde de euro".
Potrivit MFE, suma solicitata pentru a fi rambursata Romaniei este in prezent cu 150% mai mare comparativ cu cea consemnata la data de 1 mai 2012, iar fondurile returnate tarii noastre de catre Comisia Europeana insumau aproximativ 3,7 miliarde de euro, la data de 9 august.
De asemenea, in perioada mai 2012 - 9 august, CE a decontat Romaniei fonduri in valoare de peste 2,24 miliarde de euro. Astfel, valoarea sumelor rambursate a crescut cu peste 156% fata de cele rambursate pana la data de 1 mai 2012.
"In acest an, Comisia Europeana a rambursat Romaniei peste 1,47 miliarde de euro. Din aceasta suma, fonduri in valoare de peste 1,1 miliarde de euro au fost incasate de Romania datorita reluarii platilor prin intermediul a trei programe, ca urmare a masurilor implementate de Guvernul Romaniei.
Estimam ca in toamna acestui an Comisia va decide reluarea platilor catre Romania si prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, singurul program care a mai ramas pre-suspendat", declara ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, potrivit sursei citate.
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Taxare 2025 Noutatile Codului fiscal
Agenda Fiscala a Contabilului 2025
Sursa: Agerpres
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Achizitie intracomunitara de bunuri. Cum declaram in D390 si Formularul 300?Cum procedam la impozitarea penalitatilor platite unui nerezident?Firmele mici si mijlocii joaca un rol important pentru rezolvarea unor probleme actualeFacturarea in valuta. In ce conditii se accepta inregistrarea in contabilitate?Cum facturam corect plata in arenda, tinand cont de TVA?Ultimele articole
SAF-T: Cum se raporteaza in sistem impozitul pe chirieCum se declara TVA-ul de import in SAF-TTAXE SI IMPOZITE 2024. La ce sa te astepti anul acestaManualul Contabilului Incepator 2023: Scapa de stresul debutului in cariera de contabil si elimina riscul oricarei amenziContabilitatea unui complex hotelier. Inregistrari contabile specifice, utile oricarui contabilArticole similare
Abuz de piata la nivel UE. Masurile pe care le ia COMISIA EUROPEANA pentru integritatea pieteiUniunea Europeana va permite statelor membre sa nu perceapa TVA la anumite produseRaport europeana. Crestere economica robusta in RomaniaOrdonanta de Urgenta privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale pentru achizitii PubliceMinistrul Finantelor: Sistemul de azi de pensii este falimentar! Este nevoie urgent de o reformaUltimele articole
Achizitii intracomunitare peste plafonul de 10.000 euro. Unde se achita TVA-ul?Pensiile romanilor se majoreaza din 2025! Cu cat va creste Valoarea Punctului de ReferintaPragul de impozitare micro ar putea scadea gradual la 88.500 mii euro pana in 2027Precizari ANAF referitoare la Registrul RO e-Factura optionalFinantele introduc obligatoriu, de la 1 ianuarie 2025, facturarea electronica pentru relatia B2CArticole similare
TVA cheltuiala eligibila. Proiect finantare ONGSinteza modificari aduse de OUG nr. 26 in 2012: masuri de disciplina financiaraNoi fonduri alocate temporar pentru programe finantate din FONDURI STRUCTURALE719 milioane de lei sunt alocate programelor finantate din FONDURI STRUCTURALEAnul 2017 e punct de cotitura pentru Romania daca nu isi foloseste fondurile structuraleUltimele articole
Prioritatile IMM-urilor pentru noul Guvern in 2016Comisia ajuta statele membre cu dificultati in achizitii publiceNoutati fiscale: OUG 46/2015 pentru stabilirea unor masuri financiare si pentru modificarea si completarea unor acte normative12 masuri pentru cresterea accesului IMM-urilor la finantareInstitutul pentru Politici Publice cere MFP asumarea unei politici nationale privind controlul financiar preventivAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"