Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Constituirea garantiei se face prin contract incheiat in scris. Garantia in numerar va fi de minimum un salariu si de maximum trei salarii tarifare lunare ale gestionarului; ea nu va putea depasi valoarea bunurilor incredintate.
Pentru gestionarii retribuiti pe baza de cota procentuala, cuantumul minim al garantiei in numerar va fi echivalent cu castigul mediu pe o luna, iar cel maxim cu castigul mediu pe 3 luni.Garantia in numerar se retine in rate lunare de 1/10 din salariul tarifar lunar sau din castigul mediu pe o luna, dupa caz. Daca, din cauza altor retineri, ratele din contul garantiei in numerar nu pot fi retinute, gestionarul este obligat sa le depuna.
Garantia in numerar va fi depusa de catre agentii economici, autoritatile si institutiile publice la Casa de Economii si Consemnatiuni sau la banci, intr-un cont special al agentului economic, al autoritatii ori al institutiei publice respective.
Garantiile in numerar depuse la Casa de Economii si Consemnatiuni sau la banci se inscriu intr-un carnet de consemnare pe numele gestionarului. Carnetul de consemnare va fi pastrat in casieria agentului economic, autoritatii sau institutiei publice in favoarea careia s-a constituit garantia. Pentru garantia depusa, se acorda o dobanda anuala, stabilita de depozitarul garantiei, care nu poate fi mai mica decat dobanda acordata pentru depozitele la termen pe un an.
Temeiul legal il constituie Legea nr. 22/1969 privind angajarea gestionarilor, constituirea de garantii si raspunderea in legatura cu gestionarea bunurilor agentilor economici, autoritatilor sau institutiilor publice, astfel cum a fost modificata prin Legea nr. 54/1994.
Autor: InfoTva.ro
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul "Garantia de la gestionari. Care e cadrul legislativ actual?":
Rating:
Nota: 4.88 din 5 din 4 voturi
Rating:
Nota: 4.88 din 5 din 4 voturi
Articole similare
BNS: 1,2 milioane de salariati, perdantii revolutiei fiscaleCalendar fiscal complet pentru luna februarie 2014. Ce declaratii depunem?Noul model al declaratiei 112 si termenul de optiune pentru depunerea lunaraCheltuieli sociale. Care va fi tratamentul TVA?Tichete cadou acordate salariatilor. Tratament fiscalUltimele articole
NOU! Consultanta CONTABILA: 125 de specialisti sunt de garda in 2021!Tratament CONTABIL si FISCAL pentru acordarea voucherelor de vacanta, pensia facultativa si asigurarile voluntare de sanatateFacilitati fiscale acordate pentru companii care activeaza in domeniul ITNou! In anul 2021 nu se datoreaza impozit specific pentru o perioada de 90 de zile, calculate incepand cu data de 1 ianuarie (OUG 226/2020)Salariul minim brut pe tara ar putea fi majorat la 2300 lei incepand cu 1 ianuarie (Proiect de Hotarare MMPS)
Mai multe articole despre salarii
Articole similare
Noutati legislatie Fiscala 29 septembrie - 03 octombrie 2008 - Monitorul OficialAmenda platita de cei sanctionati cu suspendarea activitatii se restituie! Prevederi modificate de Legea 166/2015MFP informeaza cu privire la despagubirea celor care au avut depozite la C.E.CPoiect: Lege pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 156 din 2007Noutati Legislatie Fiscala 24 martie - 30 martieUltimele articole
Top modificari fiscale aduse de Legea 186/2015. Cele 7 schimbari care schimba domeniul fiscalRomania, poveste fara de sfarsit...
Mai multe articole despre consemnatiuni
Articole similare
Procedura: Certificatul pentru TVA necesar la inmatricularea mijloacelor de transportAutoritatile suedeze considera ca se colecteaza prea multe taxeProgramul de asigurare a conformarii fiscale a persoanelor fizice cu risc fiscal (PFRF)In toamna lui 2017, bate vantul schimbarii in fiscalitatea romaneascaMinisterul Finantelor publice privind ex-ISPAUltimele articole
REVISAL. Inspectia Muncii a clarificat cele mai frecvente situatii care pot aparea la utilizarea aplicatieiSolutii de FINANTARE pentru stabilitatea financiara si profitabilitatea firmei in 2021Obligatii fiscale de plata si declarative privind indemnizatia de neconcurentaVenituri din activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri. Regim FISCALTUTORIAL pas cu pas privind introducerea solicitarii pentru masura 2 - Granturi pentru capital de lucru
Mai multe articole despre gestionar
Articole similare
Determinarea impozitului pe venitul din salarii. Norme privind deducerea personala
Mai multe articole despre Legea nr. 54/1994

Atentie contabili!
Modificari importante privind scutirea de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"NOUTATI din Contabilitate in 2021 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA"