Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ghid ANAF dedicat contribuabililor care realizeaza venituri din prestarea unor activitati de infrumusetare/intretinere corporala

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 02 Mai. 2022
Ghid ANAF dedicat contribuabililor care realizeaza venituri din prestarea unor activitati de infrumusetare/intretinere corporala
Tags: ghid anaf, tratament fiscal, venituri din prestarea unor activitati de infrumusetare

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a elaborat si publicat un nou material informativ, respectiv Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obtinute de persoanele fizice din prestarea unor activitati de infrumusetare/ intretinere corporala.

Persoanele fizice care intentioneaza sa obtina venituri din prestarea unor activitati de infrumusetare/intretinere corporala au obligatia inregistrarii in registrul comertului si autorizarii functionarii si isi pot desfasura activitatea in urmatoarele forme de organizare:

a) individual si independent, ca persoane fizice autorizate;
b) ca intreprinzatori titulari ai unei intreprinderi individuale;
c) ca membri ai unei intreprinderi familiale.

Ulterior inregistrarii in registrul comer?ului si autorizarii func?ionarii, persoanele fizice au obligatia de a depune la organul fiscal competent Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212).

In cazul in care incep activitatea in cursul anului fiscal, persoanele fizice vor depune Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice – Capitolul II – Date privind impozitul pe veniturile estimate/norma de venit a se realiza in
Romania si contributiile sociale datorate, in termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului.

In situatia in care persoana fizica incepe activitatea in luna decembrie a anului de impunere, aceasta va depune Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice - Capitolul I. Date privind veniturile realizate, pana la data de 25 mai inclusiv a anului urmator celui de impunere.
Informatiile referitoare la declararea veniturilor si la stabilirea si plata obligatiilor fiscale se regasesc in materialul elaborat de specialistii

Directiei generale de asistenta pentru contribuabili, acesta fiind accesibil pe portalul www.anaf.ro, la rubrica Asistenta Contribuabili/Servicii oferite contribuabililor/Ghiduri Curente si alte materiale informative.

Rolul materialelor elaborate de specialistii ANAF este de a indruma contribuabilii sa se conformeze voluntar la declararea veniturilor realizate si la plata obligatiilor fiscale.
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ghid ANAF dedicat contribuabililor care realizeaza venituri din prestarea unor activitati de infrumusetare/intretinere corporala":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016