Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Conform unui nou raport emis de Oficiul european de statistica (Eurostat), circa 90.000 de cereri de inregistrare a unei marci comunitare au fost primite in 2015 de Oficiul European pentru Proprietatea Intelectuala (EUIPO) de la statele membre UE.
Pe primul loc se situeaza Germania cu 20.447 de cereri sau 23% din total, in timp ce din Romania au venit doar 652 de cereri sau 1% din total.
Potrivit Agerpres care citeaza sursa de mai sus, raportat la numarul de locuitori, cel mai mare numar de cereri de inregistrare a unei marci au venit in 2015 din Luxemburg (2.190 de cereri la un milion de locuitori), la polul opus fiind Romania cu 32,8 de cereri la un milion de locuitori.
De asemenea, numarul de 89.420 de cereri de inregistrare a unei marci primite in 2015 de EUIPO este de aproape patru ori mai mare decat cel inregistrat la mijlocul anilor 1990. in ultimii ani numarul de cereri de inregistrare a unei marci comunitare venite de la statele membre a crescut constant, cu exceptia incetinirii inregistrate in timpul crizei economice si financiare din 2008.
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Cererile facute in 2015 de statele membre UE au reprezentat 70% din totalul cererilor pentru inregistrarea uni marci comunitare primite de EUIPO in acel an, numarul total de cereri fiind de 130.385. Cel mai mare numar de cereri de inregistrare a unei marci comunitare venite la EUIPO din afara UE au fost facute de SUA (16.881), urmata de China (4.153), Elveția (3.997), Japonia (2.593) si Coreea de Sud (2.038 de cereri).
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Veniturile din serviciile de transport prestate. Inregistrarea facturii si norme actualeA fost desemnat punctul central de coordonare in domeniul fiscal intre ROMANIA si UEInregistrare fiscala a contribuabilor nerezidenti care NU au sediu permanent in ROMANIAFacturare produse utilizate ca mostrePrestari servicii UE. Firma neinregistrata in ROMANIA in scop de TVA. Cum procedam?Ultimele articole
Impozit pe profit in 2025. Modificari aduse prin OUG 156/2024Formularele de inregistrare fiscala vor fi MODIFICATE, in conditiile aparitiei a doua impozite noiDepasire plafon TVA de 300.000 lei. Cum se face inregistrarea in scopuri de TVANOUTATE! A reintrat in vigoare, din 1 ianuarie 2025, taxa pe stalpE-Factura in 2025. Ce noutati se aplica pentru E-Factura in acest anArticole similare
ANAF: Procedura de solutionare a cererii de inregistrare optionaleAnexa la cererea de inregistrare in scopuri de TVA. Model formularOPANAF nr. 1.100: Care sunt cele mai importante modificari recente!Articole similare
MARCA INREGISTRATA la OSIM. Cum inregistram taxele platite?ANPC, in actiune: In luna decembrie, sunt luate in vizor jucariileVenituri din MARCA INREGISTRATA. Ce taxe datoram?Microintreprindere. Taxa platita la OSIM in numele clientilor. Care e regimul TVA la refacturarea taxei?Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"