Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Conform unui nou raport emis de Oficiul european de statistica (Eurostat), circa 90.000 de cereri de inregistrare a unei marci comunitare au fost primite in 2015 de Oficiul European pentru Proprietatea Intelectuala (EUIPO) de la statele membre UE.
Pe primul loc se situeaza Germania cu 20.447 de cereri sau 23% din total, in timp ce din Romania au venit doar 652 de cereri sau 1% din total.
Potrivit Agerpres care citeaza sursa de mai sus, raportat la numarul de locuitori, cel mai mare numar de cereri de inregistrare a unei marci au venit in 2015 din Luxemburg (2.190 de cereri la un milion de locuitori), la polul opus fiind Romania cu 32,8 de cereri la un milion de locuitori.
De asemenea, numarul de 89.420 de cereri de inregistrare a unei marci primite in 2015 de EUIPO este de aproape patru ori mai mare decat cel inregistrat la mijlocul anilor 1990. in ultimii ani numarul de cereri de inregistrare a unei marci comunitare venite de la statele membre a crescut constant, cu exceptia incetinirii inregistrate in timpul crizei economice si financiare din 2008.

Registrul de Evidenta Fiscala PFA

Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor

Examen Consultant Fiscal 2025
Cererile facute in 2015 de statele membre UE au reprezentat 70% din totalul cererilor pentru inregistrarea uni marci comunitare primite de EUIPO in acel an, numarul total de cereri fiind de 130.385. Cel mai mare numar de cereri de inregistrare a unei marci comunitare venite la EUIPO din afara UE au fost facute de SUA (16.881), urmata de China (4.153), Elveția (3.997), Japonia (2.593) si Coreea de Sud (2.038 de cereri).
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Impozitul pe cifra de afaceri, optional doar pentru anumite firmeOrdonanta de Urgenta a Guvernului nr. 54 fin 2010 privind unele masuri pentru combaterea evaziunii fiscaleDeficitul bugetar, prin "ochii" MFP: 0,5% din PIB, fata de 4,5 % cat anuntase EurostatRaport nou privind inflatia in zona euroVezi ce declaratii trebuie sa depui pana la 27 decembrieUltimele articole
TVA in ROMANIA pentru livrari catre clienti din afara UE. Ce trebuie sa stiiTransport international. Conditii pentru a aplica scutirile de TVATVA imobiliare. Ce cota TVA trebuie aplicata la vanzarea imobilelor catre persoane fiziceNerezidentii inregistrati in scopuri de TVA in ROMANIA sunt OBLIGATI sa raporteze in SAF-T din 2025?Factura achizitie non-UE. Care este regimul TVAArticole similare
Anexa la cererea de inregistrare in scopuri de TVA. Model formularANAF: Procedura de solutionare a cererii de inregistrare optionaleOPANAF nr. 1.100: Care sunt cele mai importante modificari recente!Articole similare
Microintreprindere. Taxa platita la OSIM in numele clientilor. Care e regimul TVA la refacturarea taxei?ANPC, in actiune: In luna decembrie, sunt luate in vizor jucariileMARCA INREGISTRATA la OSIM. Cum inregistram taxele platite?Venituri din MARCA INREGISTRATA. Ce taxe datoram?
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"