Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
In randurile urmatoare, vom vedea in ce masura un contract de redeventa pentru marca comerciala face obiectul inregistrarii la ANAF conform Ordinului 1400/2012.
In opinia noastra un astfel de contract face obiectul Declararii la organul fiscal, avand in vedere ca este un contract prin care vi se da dreptul de a utiliza marca firmei mama pe teritoriul Romaniei si astfel serviciile se considera ca se desfasoara pe teritoriul Romaniei.Conform art 8 alin 8 din Codul fiscal, exista obligatia de declarare pentru servciile prestate pe teritoriul Romaniei:
"8) Persoanele juridice romane, persoanele fizice rezidente, precum si persoanele juridice straine care desfasoara activitate in Romania printr-un sediu permanent/sediu permanent desemnat, beneficiare ale unor prestari de servicii de natura activitatilor de lucrari de constructii, montaj, supraveghere, consultanta, asistenta tehnica si orice alte activitati, executate de persoane juridice straine sau fizice nerezidente pe teritoriul Romaniei, au obligatia sa inregistreze contractele incheiate cu acesti parteneri la organele fiscale competente, potrivit procedurii instituite prin ordin al presedintelui A.N.A.F. "
Contractele incheiate pentru activitati desfasurate in afara teritoriului Romaniei nu fac obiectul inregistrarii potrivit prezentelor dispozitii. Pentru incadrarea ca sediu permanent a unui santier de constructii sau a unui proiect de constructie, ansamblu ori montaj sau a activitatilor de supraveghere legate de acestea si a altor activitati similare se vor avea in vedere data de incepere a activitatii din contractele incheiate sau orice alte informatii ce probeaza inceperea activitatii.
Perioadele consumate pentru realizarea unor contracte conexe care sunt legate in mod direct cu primul contract ce a fost executat se adauga la perioada care s-a consumat la realizarea contractului de baza."
Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Irina Coma - Consultant fiscal, expert contabil si auditor
SAF-T Ghid de raportare corecta
Manual de politici contabile - Stick USB
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Impozit de redeventa privind marca de comertVenituri din marca inregistrata. Ce taxe datoram?Articole similare
Reminder (ANAF): 25 iunie, termenul limita pentru mai multe obligatii fiscaleDeclaratia 205 a fost actualizata pentru 2014. Descarcati declaratia!Venituri realizate din strainatate. Cum procedam pentru evitarea dublei impuneri?Proiect ANAF: Contractele cu persoane juridice straine nerezidente se inregistreaza la ANAFNoi prevederi la plata obligatiilor fiscale in contul unic. De retinut!Ultimele articole
De la 1 ianuarie 2025 declaratia D406 devine obligatorie si pentru firmele miciCalendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024Declaratia 100 in 2024: pentru ce se depune, termene, mod de completareA fost publicat calendarul seminariilor web ANAF pentru luna NOIEMBRIE 2024Este OFICIAL! Regulile privind calculul taxelor locale se amana pana pe 1 ianuarie 2026Articole similare
Subinchirierea. Ce tratament contabil si fiscal se aplica?Obligatie de raportare conform DAC 6 pentru operatiuni in cadrul grupului si plata unor venituri din comisionCodul Fiscal 2010 TITLUL V - Capitolul IV - REDEVENTE si dobanzi la intreprinderi asociateModificari esentiale de la 1 mai 2016 in noul Cod Vamal. Important pentru toate firmeleJumatate din taxa pe stalp merge la primarii. Proiect posibil din 2015Ultimele articole
Calendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024Declaratia 100 in 2024: pentru ce se depune, termene, mod de completareD100 in 2024, depusa eronat pentru o alta luna. Cum se pot rectifica dateleCalendar ANAF: Pana pe 25 octombrie 2024 contribuabilii trebuie sa depuna 9 declaratiiJoi, 25 iulie, termenul limita de depunere a unor declaratii fiscale la ANAFArticole similare
Cand va depune o intreprindere individuala Declaratia 392B?Amenzi de pana la 4.500 lei daca nu depuneti situatiile financiare pana pe 30 mai 2022Raportare ANAF prin Declaratia 394, in cazul incasarii prin bon fiscal cu emitere de factura.Reminder ANAF! 31 ianuarie 2023 este termenul limita pentru depunerea formularului 395Cum se poate efectua deducerea TVA-ului de pe bonurile fiscaleUltimele articole
Vineri, 27 decembrie 2024, termenul limita de depunere a declaratiei 390 VIESControale antifrauda: Inspectorii au descoperit o schema frauduloasa cu caracter transfrontalier privind TVANoutati fiscale 2025. Ce modificari apar in privinta TVANivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025Regim special de scutire TVA pentru intreprinderile miciAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"