Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Nou documentar fiscal despre impozitarea jocurilor de noroc

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 25 Iun. 2015 Exclusiv
Tags: impozit, jocuri de noroc, impozitarea jocurilor de noroc, transe venit brut

Prin Legea 124/2015, publicata in Monitorul Oficial 407/2015, a fost aprobata Ordonanta de urgenta a Guvernului 92/2014 pentru reglementarea unor masuri fiscal-bugetare si modificarea unor acte normative, cu modificari si completari aduse Titlului III din Legea 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, in ceea ce priveste veniturile din jocuri de noroc, dupa cum urmeaza:



>> Veniturile din jocuri de noroc cuprind toate sumele incasate, bunurile si serviciile primite ca urmare a participarii la jocuri de noroc, indiferent de denumirea venitului sau de forma in care se acorda, inclusiv cele de tip jack-pot, definite conform normelor metodologice (art. 75 alin. 2).

Veniturile din jocuri de noroc se impun prin retinere la sursa. Impozitul datorat se determina la fiecare plata, prin aplicarea urmatorului barem asupra fiecarui venit brut primit de un participant de la un organizator sau platitor de venituri din jocuri de noroc:

Transe de venit brut lei                                     Impozit lei

Pana la 66.750, inclusiv                                         1%
Peste 66.750 - 445.000, inclusiv            667,5+16% pentru ceea ce depaseste suma de                                                                 66.750 lei
Peste 445.000                               61.187,5+25% pentru ceea ce depaseste suma                                              de 445.000 lei

Obligatia calcularii, retinerii si platii impozitului revine organizatorilor, platitorilor de venituri

Nu sunt venituri impozabile urmatoarele venituri obtinute in bani si/sau in natura:

a) premii sub valoarea sumei neimpozabile stabilite in sumade 600 lei, inclusiv, realizate de contribuabil pentru fiecare premiu;

b) veniturile obtinute ca urmare a participarii la jocurile de noroc caracteristice cazinourilor, cluburilor de poker, slot-machines si lozuri, sub valoarea sumei neimpozabile de 66.750 lei, inclusiv, realizate de contribuabil pentru fiecare brut primit.

Verificarea incadrarii in plafonul neimpozabil se efectueaza la fiecare plata, indiferent de tipul de joc din care a fost obtinut venitul respectiv. In cazul in care venitul brut primit la fiecare plata depaseste plafonul neimpozabil de 66.750 lei, inclusiv, impozitarea se efectueaza distinct fata de veniturile obtinute din participarea la alte tipuri de jocuri de noroc.

>> Contribuabilii persoane fizice care obtin venituri ca urmare a participarii la jocuri de noroc la distanta si festivaluri de poker au obligatia de a depune declaratia privind venitul realizat (formularul 200) la organul fiscal competent pentru fiecare an fiscal pana la data de 25 mai inclusiv a anului urmator celui de realizare a venitului. Pe baza aceste declaratii organul fiscal stabileste impozitul anual datorat prin aplicarea baremului de impunere anterior asupra fiecarui venit brut primit de un participant de la un organizator sau platitor de venituri din jocuri de noroc si emite decizia de impunere. Impozitul achitat conform deciziei de impunere, perioada pentru care nu se calculeaza si nu se datoreaza sumele stabilite potrivit reglementarilor in materie privind colectarea creantelor bugetare.

Pentru veniturile realizate de persoanele fizice ca urmare a participarii la jocuri de nocor la distanta si festivaluri de poker, fiecare organizator/platitor de venituri are urmatoarele obligatii:

a) transmiterea catre fiecare contribuabil a informatiilor referitoare la fiecare venit brut, primit in cursul anului fiscal, pana in ultima zi a lunii februarie a anului curent pentru anul precedent, in forma scrisa;

b) sa depuna anual, pana in ultima zi a lunii februarie a anului curent, pentru anul anterior, la organul fiscal competent, o declaratie informativa referitoare la fiecare venit brut, pentru fiecare contribuabil.

Procedura de aplicare a acestor prevederi se stabileste prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Sursa: ANAF
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Nou documentar fiscal despre impozitarea jocurilor de noroc":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016