Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

VIDEO ANAF - Inrolarea In Spatiul Privat Virtual a persoanelor fizice, pas cu pas

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 17 Mai. 2019
Tags: spv, inregistrare spv, persoane fizice, anaf

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a venit in intampinarea contribuabililor persoane fizice care inca mai au intrebari privind inrolarea in Spatiul Privat Virtual (SPV) sau care intampina probleme atunci cand incearca sa completeze formularul . Reprezentantii ANAF au realizat un clip VIDEO pe care l-au postat pe pagina lor de Facebook si pe care il punem si noi aici, menit sa ofere raspuns acestor intrebari.

Asadar, desi raspunsul la toate intrebarile ar fi trebui sa fie gasite in acest material, se pare ca foarte multi contribuabili inca au nelamuriri si nemultumiri privind modul in care functioneaza ANF si site-ul institutiei.

“Formularul de inregistrare se regaseste in sectiunea Spatiul privat Virtual. Inregistrare persoane fizice si juridice. (Alegem, n.r.) persoane fizice – inregistrare utilizator. In formularul web veti completa toate datele solicitate de acesta. (…) Aprobarea contului se poate face fara deplasare la sediul unitatii fiscale daca se selecteaza verificare numar inregistrare decizie (caz in care trebuie detinuta o decizie de impunere sau o decizie referitoare la obligatiile de plata accesorii emisa de institutia noastra, incepnad cu anul 2013) sau verificare numar document daca s-a primit in luna mai 2018 o scrisoare cuprinzand informatii pentru inregistrarea ca utilizator al serviciului Spatiul Privat Virtual”, se precizeaza in filmuletul de mai jos.

Totusi, se poate opta si pentru “inregistrare la ghiseu”, caz in care va trebui prezentat la ghiseu un numar de inregistrare care se va afisa pe ecran.

Mai multe detalii vedeti in VIDEO  ANAF - Inrolarea In Spatiul Privat Virtual a persoanelor fizice.




Cum spuneam anterior, au fost foarte multe “voci” care s-au plans insa de modul in care decurge interactiunea pe site-ul Agentiei. Mai jos redam doar o parte dintre observatiile transmise de contribuabili:

“Site-ul ANAF este inaccesibil!! Fara suparare, mie mi se pare de noaptea mintii ca site-ul unei institutii fiscale NATIONALE (adica o institutie a unei tari intregi) sa aiba asemenea probleme, de atata timp ... Suntem o tara cu un mediu IT foarte dezvoltat, cu profesionisti recunoscuti si in strainatate pentru valoarea lor, iar noi ne amaram cu o jale de site la una dintre cele mai accesate institutii de stat! Este absolut incredibil ce se intampla!!”

“Daca ar functiona si site-ul...la ce bun sa facem acest demers? Nu va descurcati nici cu cei care stiu si incearca de cateva zile sa se inregistreze in SPV! Rezolvati-va mai intai problemele tehnice si apoi raspanditi mesaje!”
 
“Websiteul nu va merge sa depun declaratia care pentru care oricum nu se finalizeaz validarea «Asteptati un moment. Datele sunt verificate....» de 10 minute.” 

“Faceti public cat a costat acest portal (care nu functioneaza), cine presteaza operatiunile de mentenanta, care a fost caietul de sarcini, termenii si conditiile contractului de prestari servicii. E inadmisibil sa ai un asemenea instrument si sa nu poti a il folosi. “

Au fost si unii care s-au plans de imposibilitatea de a accesa Declaratia Unica, declaratie care a fost actualizata ieri, pe data de 27 februarie 2019, ultima data: “Nu se poate descarca declaratia unica (PDF Inteligent). Am instalat utilitarul cerut - Adobe Acrobat reader DC- si tot nu se poate accesa. Nu am reusit nici cand era formatul actualizat pe 21.01. si nici cel actualizat ieri, pe 27.02. In locul formatului declaratiei este un mesaj text. Poate era mai potrivit ca termenul sa nu fie limitat la 15.03. pentru cei care au platit pentru 2018 inainte de 15 decembrie. Pentru maxim UN LEU diferenta aglomeram sistemul care pare sa fie oricum depasit...”
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "VIDEO ANAF - Inrolarea In Spatiul Privat Virtual a persoanelor fizice, pas cu pas":
Rating:

Nota: 3.95 din 5 din 10 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016