Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce metoda de facturare e corecta pentru operatiile tripartite?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 30 Mai. 2012 Exclusiv
Tags: livrare intracomunitara, operatii tripartite, sistem simplificat

Dezbatem cazul unei societati A din Austria care cumpara materie prima de la o societate B din Romania si dispune livrarea la societatea C tot din Romania pentru prelucrare. Vom vedea astfel in ce masura legislatia nu permite societatii B sa factureze scutit de TVA catre societatea A.

aspuns:

In opinia noastra, este ilogica facturarea de catre C a unor bunuri pentru ca activitatea desfasurata de aceasta este una de prestare de servicii, nu are si nu detine in patrimoniu bunurile pe care le-ar factura, acestea sunt in patrimoniul societatii B. Astfel, daca societatea C factureaza o prestare de servicii, aceasta nu ar corespunde realitatii si nu are legatura cu implicatiile fiscale mentionate anterior.

In alta ordine de idei, plecand de la faptul ca avem deja o eroare de procedura, nu exista norme speciale ce reglementeaza scutirea sau obligatia la plata a TVA la facturarea de catre B, ci faptul ca nu se realizeaza de catre B o livrare intracomunitara.

Reamintim faptul ca la livrarea intracomunitara, transportul bunurilor este in seama furnizorului, clientului sau a unui tert in numele celor 2, conform art. 128 alin. (9) din Codul fiscal.

Daca C este cel ce factureaza bunurile, in fapt C efectueaza livrarea intracomunitara scutita de TVA, conform art. 143 alin. (2) lit. a) din Codul fiscal, iar B efectueaza o livrare pe teritoriu national supusa TVA.

In concluzie, in schema prezentata de dvs, B efectueaza o livrare pe teritoriu national supusa TVA, iar C efectueaza o livrare intracomunitara, situatie neconforma deoarece C este un prestator de servicii si nu poate dispune asupra bunurilor.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce metoda de facturare e corecta pentru operatiile tripartite?":
Rating:

Nota: 2.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016