Atentie contabili!

Modificari importante privind scutirea de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 

Cota TVA valabila pentru servicii wellness

de InfoTva.ro

de InfoTva.ro la 14 Mai. 2018
Tags: cod fiscal, tva, servicii, cota tva

In analiza de mai jos, vom vedea care este cota TVA pentru servicii wellness (jacuzzi, sauna etc).

Iata raspunsul specialistului!

O entitate ofera servicii de cazare, iar, pe langa aceste servicii, ofera si servicii de acces la jacuzzi, sauna, etc, contra cost, fara cazare.

Care este cota de TVA aplicabila pentru costul accesului la serviciile de wellness oferite de societate clientilor, servicii ce sunt oferite independent (fara cazare)?

Potrivit art. 292 alin. (2) lit. d) din Codul Fiscal cota redusa de TVA de 9% se aplica pentru cazarea in cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu functie similara, inclusiv inchirierea terenurilor amenajate pentru camping. In completare, Normele Metodologice date in aplicarea acestui articol precizeaza ca cota redusa de TVA se aplica asupra pretului total al cazarii, doar in cazul cazarii cu demipensiune, cu pensiune completa sau cu all inclusive, astfel cum sunt definite la art. 2^1 din Ordonanta Guvernului nr. 58/1998, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 755/2001. Art. 2^1 din OG nr. 58/1998 precizeaza ca reprezinta cazare cu "all inclusive" - combinatia prestabilita a serviciilor de cazare de asigurare a micului dejun, a pranzului, a cinei, a gustarilor dintre mese si a oricaror altor servicii de agrement turistic oferite cu mijloace proprii ale structurii de primire turistica, vandute sau oferite spre vanzare la un pret total. Astfel, pentru serviciile mentionate de dumneavoastra s-ar putea aplica cota redusa de 9% doar in czul in care aceste servicii ar fi fost oferite incluse in costul unui pachet turistic all inclusive, situatie in care nu va regasiti.

Din cele expuse intelegem ca societatea nu poate beneficia de scutirea de taxa prevazuta la art. 292 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal, deoarece sunt scutite de taxa pe valoarea adaugata doar serviciile de ingrijire medicala furnizate de unitati autorizate conform prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 109/2000 privind statiunile balneare, climatice si balneoclimatice si asistenta medicala balneara si de recuperare, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 343/2002, cu modificarile ulterioare, nu si serviciile de recreere (a se vedea alin. (3) al pct. 41 din Normele Metodologice date in aplicarea art. 292 din Codul fiscal).

In consecinta, pe baza informatiilor furnizate si din analiza textelor de mai sus, consideram ca cota de TVA aplicabila serviciilor de welness (in conditiile prezentate, respectiv fara cazare si fara a fi considerate servicii de ingrijire medicala) este cota standard de 19%.
Contabilitatea operatiunilor de transport si logistica
Contabilitatea operatiunilor de transport si logistica

Vezi detalii

Ajustarea TVA pas cu pas
Ajustarea TVA pas cu pas

Vezi detalii

Ghidul practic al contabilitatii in 2020
Ghidul practic al contabilitatii in 2020

Vezi detaliiRaspuns oferit pentru www.portalcodulfiscal.ro de S.M. Armaselu, consultant fiscal.
Autor: InfoTva.ro

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Votati articolul "Cota TVA valabila pentru servicii wellness":
Rating:

Nota: 3.75 din 5 din 4 voturi

NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA
Atentie contabili!
Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]
Atentie contabili!
NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!

"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016