Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Specialistul nostru ne va vorbi despre conditiile in care o societate ar putea sa opteze pentru facturarea chiriei fara TVA si care sunt consecintele fiscale din punct de vedere al TVA, plecand de la cazul descris in cele ce urmeaza.
Raspunsul specialistului
Incepand cu 01 ianuarie 2017 ajustarea tva in cazul bunurilor de capital nu se mai efectueaza pentru toata taxa aferenta perioadei ramase din perioada de ajustare, incluzand anul in care apare modificarea destinatiei de utilizare, ci pentru o cincime sau, dupa caz, o douazecime din taxa dedusa initial, pentru fiecare an.
Conform art. 305 alin. (4) lit. a) punctul 3 si art. 305 alin. (5) lit. a)din Codul fiscal, in situatia in care bunul de capital este folosit de persoana impozabila pentru realizarea de operatiuni care dau drept de deducere a taxei intr-o masura diferita fata de deducerea initiala, ajustarea taxei deductibile se efectueaza in cadrul perioadei de ajustare de 20 de ani, pentru o douazecime din taxa dedusa initial, pentru fiecare an in care apare o modificare a destinatiei de utilizare.
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Proceduri obligatorii pentru implementarea Standardelor de Control Intern Managerial
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
Avand in vedere ca se cunoaste destinatia bunului imobil doar pentru inchirierea in regim de scutire, deducerea se poate efectua pe baza organizarii evidentei achizitiilor efectuate in scopul activitatii de inchiriere in regim de scutire.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Ce e nou privind regimul special de scutire pentru intreprinderile miciArticole similare
Livrare locala catre client din UE. TRATAMENT TVAClient intrat in insolventa. Ajustare creanta. TRATAMENT TVACheltuiala cu protocolul. Ce TRATAMENT TVA aplicam la depasirea plafonului?Cheltuiei protocol. Conditii deducere TVAVanzare imobile vechi si modernizare. Ce TRATAMENT TVA se aplica?Ultimele articole
Declaratia 394 in 2022. Explicatii necesare contribuabililor pentru evitarea amenzilor de pana la 14.000 leiTRATAMENT TVA de la 1 iulie 2021 pentru vanzarile intracomunitare de bunuri la distanta si livrarile de bunuri interneTratamentul TVA al seviciilor electronice, de telecomunicatii,de radiodifuziune sau televiziune-incepand cu 1 iulie 2021Factura de penalitati. TRATAMENT TVAVanzare mijloc fix incomplet amortizat. TRATAMENT TVAArticole similare
INCHIRIERE IMOBILE de la persoana afiliataAjustarea TVA-ului dedus initial, in cazul unui imobil inchiriat in regim de scutireIncadrarea fiscala pentru inchirierea de apartamente, ca obiect secundar de activitatePersoana fizica obtine venituri din inchiriere bunuri imobile. TVAModalitatea legala de inchiriere a imobilelor in regim turisticUltimele articole
Cheltuieli cu utilitati - Refacturare catre chirias. Tratament TVAGarantie contract de inchiriere. Tratament contabil si fiscalInchiriere cladiri. Cum emitem facturile si ce regim TVA se aplica?Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"