keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

PFA fara activitate si decizie de impunere anticipata. Cum se poate elimina obligatia de plata a impozitului?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 19 Mai. 2016 Exclusiv
Tags: impunere anticipata, contributie sanatate, pfa, decizie de impunere, codul fiscal

In analiza noastra propunem cazul unui PFA infiintat in urma cu doi ani si care nu a realizat venituri. A primit in schimb o decizie de impunere anticipata cu o anumita suma de achitat drept impozit si contributie sanatate. Nu a depus declaratia 200 nici pentru anul 2014 si nici pentru 2015. Vom vedea ce se poate face astfel incat PFA-ul sa nu fie nevoit sa achite un impozit desi nu a realizat venit.


In situatia mentionata de dvs. va recomand sa depuneti declaratia privind venitul realizat-formular  200 , termenul fiind 25 mai 2016,  completand rubricile aferente veniturilor si cheltuielilor cu zero.

Decizia  de impunere anticipata emisa de catre organul fiscala  a avut la baza declaratia  referitoare la veniturile si cheltuielile estimate a se realiza pentru anul fiscal 2014 , depusa de catre dvs. la inceputul activitatii-formularul 220.

Potrivit prevederilor art.82 alin. (2)  din Codul fiscal, aplicabil pana la 31.12.2015, platile anticipate se stabilesc de organul fiscal competent pe fiecare sursa de venit, luandu-se ca baza de calcul venitul anual estimat sau venitul net realizat in anul precedent, dupa caz, prin emiterea unei decizii care se comunica contribuabililor, potrivit legii. In cazul impunerilor efectuate dupa expirarea termenelor de plata prevazute la alin. (3), contribuabilii au obligatia efectuarii platilor anticipate la nivelul sumei datorate pentru ultimul termen de plata al anului precedent. Diferenta dintre impozitul anual calculat asupra venitului net realizat in anul precedent si suma reprezentand plati anticipate datorate de contribuabil la nivelul trimestrului IV din anul anterior se repartizeaza pe termenele de plata urmatoare din cadrul anului fiscal.

In timpul anului aveati obligatia sa efectuati plati anticipate in contul impozitului anual conform art. 53 alin (1). Platile anticipate se luau in calcul  la definitivarea impozitului anual de catre organul fiscal competent.

Astfel, apreciez ca la definitivarea impozitului anual  majorarile si penalitatile de intarziere pentru suma stabilita in aceasta decizie va trebui sa le achitati, intrucat aveati obligatia sa efectuati plati anticipate in contul impozitului in timpul anului.


Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Elena Garofil - Consultant fiscal


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016