Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Valabil la 19.09.2011 Subiectul ales pentru dezbatere trateaza obligatiile fiscale (impozit pe profit/impozit pe venit si contributii sociale) pentru o persoana juridica straina si o persoana fizica nerezidenta care desfasoara activitati in Romania, intr-o asociere fara personalitate juridica.
Un astfel de caz difera in functie de activitatea care stabileste si tipul de impozit care va fi aplicat si care poate reglementa si masura in care asocierea intra sau nu in sfera TVA, fiind stabilit in consecinta si dreptul de deducere.Din punctul de vedere al persoanei juridice straine, asocierea conduce la plata impozitului pe profitul realizat din asociere conform caluzelor si procentelor din contractul de asociere, avand in vedere prevederile de la art. 13 lit. c) din Codul fiscal, ce enumera contribuabilii platitori de impozit pe profit.
Prin similitudine cu prevederile de la art. 28 alin. (2) din Codul fiscal, desi nu este o situatie identica, consideram ca asocierea trebuie inregistrata la autoritatea fiscala de unde se va obtine un cod fiscal, iar persoana juridica straina are obligatia desemnarii unei persoane obligate cu indeplinirea sarcinilor fiscale, pentru si in numele societatii straine.
Din punctul de vedere al TVA, asocierea nu conduce la realizarea unei a treia persoane impozabile conform art. 127 alin. (10) din Codul fiscal.
Astfel, daca asocierea realizeaza venituri taxabile ce depasesc plafonul de scutire se necesita inregistrarea in scopuri de TVA a liderului sau a persoanei desemnate, pentru indeplinirea obligatiilor privind TVA.
Examen Consultant Fiscal 2024
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Proceduri obligatorii pentru implementarea Standardelor de Control Intern Managerial
Pentru stabilirea obligatiilor fiscale in cazul persoanei fizice nerezidente, situatia este privita in mod diferit in cazul in care sederea in Romania depaseste perioada de 183 zile ce se termina in anul in curs, daca persoana este asigurata intr-un stat membru sau in alt stat ce a semnat cu Romania recunoasterea asigurarilor sociale. De asemenea, modificarile se produc si in functie de natura activitatii, precum si in functie de forma concreta de realizare a venitului.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Dobanda imprumut nerezident | Impozit pe venituri NEREZIDENTICalendar ANAF: Obligatii fiscale pentru zilele de 26 si 28 februarieDeclaratii fiscale care vor fi transmise obligatoriu electronic de la 1 ianuarie 2018Declaratia informativa NEREZIDENTI. Sume facturate in 2015 si platite in 2016. Cum completam?Vineri, 8 decembrie 2023, termen limita pentru depunerea declaratiei privind schimbarea perioadei fiscaleUltimele articole
Calendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024Declaratia 100 in 2024: pentru ce se depune, termene, mod de completareA fost publicat calendarul seminariilor web ANAF pentru luna NOIEMBRIE 2024Este OFICIAL! Regulile privind calculul taxelor locale se amana pana pe 1 ianuarie 2026D100 in 2024, depusa eronat pentru o alta luna. Cum se pot rectifica dateleArticole similare
Cea mai recenta scrisoare de intentie negociata cu FMI ascunde impozite noi din 2014Stornarea facturii fiscale cu TVADocumentar fiscal: Impozitarea veniturilor din activitati cu caracter ocazional desfasurat de zilieriAnulare cod TVA. 3 studii de caz importantePentru ce produse o sa se aplice TVA Verde?Ultimele articole
Calendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024Proiect: Noi ajustari privind Procedura de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVAMiercuri, 20 noiembrie 2024, termenul limita de depunere a unor declaratii fiscale importanteMicrointreprindere in 2024. Cum poate iesi prin optiune de la plata TVAE-Transport: Cum se declara valoarea totala a bunurilor pentru obtinerea codului UITArticole similare
Venituri din dividende. Ce obligatii fiscale au persoanele fizice in acest caz?Declaratii ANAF august 2017. Ce declaratii fiscale depunem luna aceasta?Titlul II Capitolul IDocumentar fiscal: Se datoreaza CASS si pentru alte categorii de venituriACTUALIZARE SOFT: Declaratia 104 privind distribuirea intre asociati a veniturilor si cheltuielilorUltimele articole
Calendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024Declaratia 100 in 2024: pentru ce se depune, termene, mod de completareD100 in 2024, depusa eronat pentru o alta luna. Cum se pot rectifica dateleTaxe PFA 2024: Ghid Complet | Impozite, Contributii si Optimizare FiscalaCalendar ANAF: Pana pe 25 octombrie 2024 contribuabilii trebuie sa depuna 9 declaratiiAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"