Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Proiect normativ privind controlul comercializarii painii. Modificarea TVA din septembrie 2013

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 14 Aug. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, tva, 1 septembrie 2013, industria panificatiei, tva la paine

Grupul de lucru din cadrul Consiliului consultativ al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a dezbatut proiectul de act normativ privind controlul comercializarii painii, al produselor de panificatie si al produselor de patiserie.



Elaborat de Patronatul Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase (ROMPAN), noul act isi propune si sa reglementeze normele legate de sanctionarea celor ce nu respecta legea privind painea pentru a avea o forta legislativa mai mare, dar si pentru uniformizarea cerintelor de vanzare a painii in Romania cu celelalte state ale UE, in spatii special amenajate si datorita introducerii TVA de 9 la suta pentru paine, incepand cu 1 septembrie 2013.

Contra-argumentele aduse in dezbatere s-au referit la solicitarea Uniunii Europene ca fiecare institutie sa reglementeze domeniul de activitate, iar prin proiectul de act normativ se prevad suprapuneri in efectuarea controalelor.

ANSVSA a preiczat ca "se doreste lupta impotriva evaziunii fiscale, dar nu prin dublare de control si supra-reglementare".

Reprezentantul Consiliul Concurentei a opinat ca un punct de vedere referitor la respectivul actul normativ va fi exprimat prin avizul institutiei, in plenul Consiliului Concurentei si va urmari sa nu fie restrictionata concurenta.

Reprezentantii ANSVSA au subliniat ca, in cazul in care se doreste promovarea unui astfel de act normativ, trebuie creat "un cadru legislativ temeinic fundamentat, pentru elaborarea unei Hotarari de Guvern privind comercializarea painii, prin care sa fie evitate suprareglementarea si supracontrolul".

La sedinta organizata de ANSVSA au participat si reprezentanti ai Asociatiei Nationale a Industriilor de Morarit si Panificatie din Romania, ai Federatiei Patronale Romane din Industria Alimentara, precum si cei ai Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor din Romania.


Sursa: ANAF


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Proiect normativ privind controlul comercializarii painii. Modificarea TVA din septembrie 2013":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016