Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Oferte bancilor grecesti pentru depozitele in lei sunt numai lapte si miere

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 02 Sep. 2011 Exclusiv
Tags: dobanzi banci grecesti, bnr, dobanda cheie, depozite la termen

Bancile grecesti se intrec in aceasta perioada in oferte cat mai ademenitoare in cazul depozitelor la termen in lei. In incercarea de a-si atrage cat mai multi clienti care sa isi pastreze economiile in cadrul acestor institutii de creditare, bancile cu capital elen ofera si dobanzi de pana la 8% pentru depozitele la termen, in conditiile in care dobanda cheie stabilita de BNR este de 6,25%.

Una dintre cele mai profitabile oferte pentru clienti din partea bancilor grecesti este cea care include o dobanda de 7,75% pentru un depozit la termen de sase luni in valoare de 5.000 lei, procentul stabilit fiind in scadere fata de rata de 8% de la inceputul anului curent.

Si ATEbank a introdus pe piata o dobanda de 7,75% la depozitele in lei, chiar daca detine o cota de piata mai mica de 1% pe piata locala. ATEbank a anuntat deja inca de la inceputul anului ca doreste sa vanda participatia majoritara pe care o detine la subsidiara din Romania.

Banca Nationala supravegheaza in aceasta perioada procentul acestor dobanzi care se ridica deasupra nivelului mentinut de celelalte banci pe piata. Bancile grecesti au in prezent cele mai mari dobanzi la depozitele in lei incercand sa atraga astfel un numar insemnat de clienti.

La polul opus, se afla insa banci care isi mentin ratele la 6,5%, rata dobanzii fiind astfel cat mai apropiata de nivelul stabilit de BNR.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Oferte bancilor grecesti pentru depozitele in lei sunt numai lapte si miere":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016