Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Declaratia 205 si depunere in anul 2018

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 16 Feb. 2018
Tags: impozit retinut la sursa, declaratia 205, formular 205

Va aducem la cunostinta instructiunile de completare si de depunere a formularului 205 - "Declaratie informativa privind impozitul retinut la sursa, veniturile din jocuri de noroc si castigurile/pierderile din investitii, pe beneficiari de venit" - care a fost actualizat in ianuarie 2018.

Ce presupune Declaratia 205

Acest formular este inclus pe pagina ANAF doar pentru informare, si nu pentru utilizare, deoarece el se completeaza electronic.

Declaratia se completeaza si se depune de catre platitorii de venituri care au obligatia calcularii, retinerii si virarii impozitului pe veniturile cu regim de retinere la sursa a impozitului, pentru venituri din: dividende, dobanzi, lichidarea unei persoane juridice, premii, jocuri de noroc cu impunere finala, alte surse.

Declaratia se depune si de organizatorii/platitorii de venituri din jocuri de noroc sau intermediarii/societatile de administrare a investitiilor/societatile de investitii autoadministrate, pentru urmatoarele tipuri de venituri pentru care nu au obligatia calcularii, retinerii si virarii impozitului pe venit:

a) castiguri/pierderi din transferul titlurilor de valoare, si orice alte operatiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum si din transferul aurului financiar, definit potrivit legii;

b) venituri din jocuri de noroc la distanta si festivaluri de poker. Declaratia poate fi depusa si prin mijloace electronice de transmitere la distanta, prin utilizarea serviciului de depunere declaratii on-line, existent pe portalul e-guvernare.ro.


Durata de completare: 9 minute.

Motivul colectarii informatiei: Informatiile colectate sunt necesare administrarii impozitului pe venit si a contributiilor sociale, pe baza informatiilor declarate de platitorii de venit.

Termenul de depunere a declaratiei:

Formularul 205 - Declaratia informativa privind impozitul retinut la sursa, veniturile din jocuri de noroc si castigurile/pierderile realizate din investitii, pe beneficiari de venit pentru anul precedent - se completeaza si se depune pana miercuri, 28 februarie 2018.

Platitorii de venituri care au obligatia calcularii, retinerii si virarii impozitului pe veniturile cu regim de retinere la sursa a impozitului, potrivit titlului IV din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru venituri din dividende, venituri din dobanzi, venituri din lichidarea unei persoane juridice, venituri din premii, venituri din jocuri de noroc cu impunere finala, venituri din alte surse.

Organizatorii/platitorii de venituri din jocuri de noroc sau intermediarii/ societatile de administrare a investitiilor/ societatile de investitii autoadministrata, pentru urmatoarele tipuri de venituri pentru care nu au obligatia calcularii, retinerii si virarii impozitului pe venit, potrivit titlului IV din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare:

a) castiguri/pierderi din transferul titlurilor de valoare, si orice alte operatiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum si din transferul aurului financiar, definit potrivit legii;
b) venituri din jocuri de noroc la distanta si festivaluri de poker.

Legea 227/2015 art. 132 alin. (2)OPANAF 3695/2016

Cum se depune declaratia 205 in anul 2018

Formularul se poate depune atat in format electronic, cu semnatura electronica, pe portalul e-guvernare.ro, cat si la ghiseu, formular tiparit, care trebuie insotit de un CD cu formularul in format .pdf, validat, cu fisierul .xml atasat.

Puteti descarca formularul 205 de aici!

Mai multe informatii despre declaratia 205 aici!


Sursa: ANAF

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Declaratia 205 si depunere in anul 2018":
Rating:

Nota: 3.48 din 5 din 26 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016