Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
In temeiul prevederilor Legii Contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, entitatile au obligatia sa efectueze inventarierea elementelor de natura activelor, datoriilor si capitalurilor proprii detinute.
Dupa cum bine stim, inventarierea anuala este obligatorie si este reglementata de O.M.F.P. nr. 2861/2009.Are ca scop principal stabilirea situatiei reale a tuturor elementelor de activ si de pasiv ale firmei cu ocazia inchiderii exercitiului financiar si a intocmirii situatiilor financiare anuale.
Iata care sunt cele 9 intrebari referitoare la inventariere si procesele sale specifice:
Cum scrii o procedura obligatorie de inventariere?
Cum stabilesti comisiile de inventariere?
Ce documente trebuie sa elaborezi in procesul de inventariere?
Cum realizezi practic inventarierea?
Taxare 2025 Noutatile Codului fiscal
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2025
Cum evaluezi activele si datoriile la inventar?
Cum iti recuperezi pagubele?
Cum compensezi plusurile si minusurile in contabilitate?
Cum inregistrezi in contabilitate rezultatele inventarierii?
Ce se intampla cu firmele care isi tin contabilitatea in partida simpla?
Detalii mai multe despre inventariere aici>>>
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Ce trebuie sa stiti despre inchiderea exercitiului financiar la final de 2015Care sunt efectele fiscale si contabile la anularea din oficiu a codului de inregistrare TVA?INVENTARIEREa. Inregistrarea bunurilor neimputabileScoaterea din evidentele platitorilor de TVA. Studiu de cazMarfuri deteriorate. Ce implicatii fiscale apar in ce priveste TVA-ul si impozitul pe profit?Ultimele articole
Firme care NU au depasit plafonul TVA. Cum pot iesi prin optiune de la TVAMicrointreprindere in 2024. Cum poate iesi prin optiune de la plata TVALeasing financiar autoturism. Monografie contabila pentru ajustarea de TVANeconcordante la verificarea e-TVA privind casele de marcat. Cum trebuie sa procedatiCum se scoate din evidenta TVA-ul de rambursatAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"