Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Contribuabilii au ca termen limita data de 25 ianuarie 2023 pentru a comunica PRO-RATA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 23 Ian. 2023
Contribuabilii au ca termen limita data de 25 ianuarie 2023 pentru a comunica PRO-RATA
Tags: pro rata, determinare pro rata, pro rata provizorie, termen limita

Contribuabilii cu ca termen limita data de 25 ianuarie 2023 sa comunice PRO-RATA.

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Ialomita reaminteste contribuabililor, ca in conformitate cu prevederile art. 300 alin. (9) din Legea nr. 227/2015 art. 300 alin. (9) si a  O.U.G. nr. 7/2017, persoanele impozabile cu regim mixt pentru care ponderea operatiunilor cu drept de deducere in totalul operatiunilor se modifica in anul curent fata de anul precedent, ca miercuri 25 ianuarie 2023 termenul de comunicare a pro-ratei provizorii care se va aplica in 2023 si a modului de determinare a acesteia. 

Tot pana la aceeasi data, persoanele impozabile cu regim mixt, in situatii speciale, solicita Ministerului Finantelor aprobarea aplicarii unei pro-rate speciale.

Institutia mentioneaza ca persoanele impozabile cu regim mixt poate renunta la aplicarea pro ratei speciale numai la inceputul unui an calendaristic si este obligata sa anunte organul fiscal competent pana la data de 25 ianuarie inclusiv a anului respectiv.

Ce este pro rata provizorie?

(9) Pro rata aplicabila provizoriu pentru un an este pro rata definitiva, prevazuta la alin. (8), determinata pentru anul precedent, sau pro rata estimata pe baza operatiunilor prevazute a fi realizate in anul calendaristic curent, in cazul persoanelor impozabile pentru care ponderea operatiunilor cu drept de deducere in totalul operatiunilor se modifica in anul curent fata de anul precedent. Persoanele impozabile trebuie sa comunice organului fiscal competent, la inceputul fiecarui an fiscal, cel mai tarziu pana la data de 25 ianuarie inclusiv, pro rata provizorie care va fi aplicata in anul respectiv, precum si modul de determinare a acesteia.

 

PRO RATA aplicata provizoriu pentru 2023 este:

 

-pro rata definitiva, determinata pentru anul 2022;

-pro rata estimata pe baza operatiunilor prevazute a fi realizate in anul 2022, in cazul persoanelor impozabile pentru care ponderea operatiunilor cu drept de deducere in totalul operatiunilor se modifica in anul curent fata de anul precedent.

 
Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Contribuabilii au ca termen limita data de 25 ianuarie 2023 pentru a comunica PRO-RATA":
Rating:

Nota: 4.5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016