Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Masuri de guvernare prioritare (semestrul II, 2019): Cresterea salariului mediu brut, impozit ZERO pentru anumiti contribuabili si vouchere pentru elevii care nu chiulesc!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 02 Iul. 2019
Tags: masuri de guvernare, impozit pe venit, imobiliare

PSD a prezentat programul de guvernare pentru semestrul 2 din 2019. Intre masurile prioritare pentru cel de-al doilea semestru al acestui an se numara impozitul zero pentru anumite categorii de venituri, cresterea salariului minim brut, dar si vouchere pentru elevii care nu lipsesc de la scoala.

Asadar, in cele ce urmeaza va vom prezenta o parte dintre masurile din programul de guvernare din a doua parte a acestui an.
 

Cresterea punctului de pensie cu 15%


Punctul de pensie va creste de la 1100 de lei, la 1265 de lei, incepand cu data de 1 septembrie 2019. De aceasta masura ar urma sa beneficieze 3,7 milioane de pensionari
 

Cresterea pensiei minime garantate cu 10%


Astfel, pensia minima garantata ar urma sa creasca de la 640 de lei, la 704 lei, tot de la 1 septemrbie a.c. De aceasta masura ar urma sa beneficieze 1,3 milioane de pensionari
 

Cresterea salariului minim brut la 50% din castigul salarial mediu brut.


Salariul minim brut pe tara va fi raportat la 50% din valoarea castigului salarial mediu brut pe tara din anul anterior. In cazul in care salariatul are studii superioare, salariul minim brut va reprezenta 60% din valoarea de referinta.

Calculul prezentat mai sus se va aplica de la 1 octombrie in fiecare an.
 

Programul “O familie, o casa”


Program de credite ipotecare pentru cumpararea unei locuine cu subventionarea dobanzii.

Astfel, potrivit programului (prezentat si AICI si AICI), locuinta: trebuie sa aiba minimum doua camere, cu o suprafata cuprinsa intre 50 si 100 mp,
iar vechimea imobilului nu trebuie sa fie mai mare de 5 ani.

Valoarea maxima a creditului ar fi de 570.000 lei, pe o durata de cel mult 20 ani, cu dobanda fixa cuprinsa intre 0,9% si 5,5%, in functie de venituri si de numarul de copii al familiei. Avansul va fi intre 5 si 10%, iar perioada de gratie de 3 ani.
 

lmpozit zero pentru veniturile mai mici de 2.000 lei


Scutirea de impozit s-ar aplica in cazul in care familiile cu copii obtin venituri cumulate de maximum 2.000 de lei.

Masura ar urma sa se aplice incepand cu 1 ianuarie 2020 in cazul familiilor monoparentale sau a celor cu cel putin 3 copii. De la 1 ianuarie 2021, scutirea se va aplica tuturor familiilor cu cel putin 2 copii.
 

lmpozit zero pentru veniturile medicilor de familie                 


Asadar, si medicii de familie ar putea fi scutiti de plata impozitului pe venit. Masura se va aplica incepand cu 1 ianuarie 2020.
 

Eliminarea taxei de timbru pentru diverse procese civile


Se elimina, printre altele,taxa de timbru in cazul partajului, a motenirii, taxa privind drepturile de autor. Masura se aplica de la 1 ianuarie 2020.
 

Maximum 5 formulare pe an pentru IMM-uri


Toate raportarile fiscale depuse de lntreprinderile Mici si Mijlocii privind declararea impozitelor si a taxelor datorate bugetului de stat vor fi reduse, prin comasare, la maximum 5 formulare pe an, iar declaratiile vor fi mult simplificate.
 

Eliminarea impozitului pe terenul agricol lucrat si pe utilajele agricole


Scutirea de impozit se va aplica pentru terenurile agricole lucrate mai mici de 10 ha. In schimb, se va dubla impozitul pentru terenul agricol nelucrat. Masura se va aplica de la 1 ianuarie 2020.
 

Vouchere de 10 lei/elev pentru fiecare zi de scoala cu prezenta integrala.


Plata se va face la inceputul lunii urmatoare.

In anul scolar 2019=2020 voucherele vor fi acordate elevilor din ciclul primar, iar incepand cu anul scolar 2020-2021 si celor din invatamantul gimnazial.

Asadar, elevii de liceu nu sunt inclusi in niciunul dintre aceste planuri. Totusi, aceasta masura nu a fost privita cu ochi buni de contribuabili.

Mai multe despre acest subiect puteti citi aici >>
 

Restartarea mediului de afaceri


Sectorul economic privat va fi principalul beneficiar.

Masuri de restructurare a obligatiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018 pentru debitorii care au datorii mai mari de 1 milion de lei, bazata pe un plan de restructurare, plata ealonata si supraveghere fiscala din partea ANAF pe perioada acestei restartari.
Pe baza acelui plan,se face o ealonare a obligatiilor si se poate reduce pana la jumatate datoria catre buget. Daca firma respecta planul de restructurare, se vor sterge obligatiile accesorii (dobanzi.penalitati).
 

Extinderea Pachetului Social pentru Educatie


Extinderea in etape a programului de acordare a unei mese calde, in regim de catering, pentru unitatile de invatamant in care nu exista cantina.

Actualizarea programului “Rechizite scolare" prin acordarea de vouchere in vederea achizitionarii de rechizite si materiale sportive.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Masuri de guvernare prioritare (semestrul II, 2019): Cresterea salariului mediu brut, impozit ZERO pentru anumiti contribuabili si vouchere pentru elevii care nu chiulesc!":
Rating:

Nota: 4.8 din 5 din 10 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016