Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
de Infotva.ro
de Infotva.ro la 10 Sep. 2009referitoare la achizitii intracomunitare:1) Daca un furnizor nu comunica un cod valabil de TVA, dar exista dovada ca bunurile sunt transportate de pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene ...
-
referitoare la achizitii intracomunitare:
1) Daca un furnizor nu comunica un cod valabil de TVA, dar exista dovada ca bunurile sunt transportate de pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene pe teritoriul Romaniei, achizitia se declara astfel:
-
se inscriu datele referitoare la:
– codul tarii membre din care s-a efectuat livrarea intracomunitara;
– denumirea furnizorului care a emis factura;
– tipul operatiunii prin simbolul A;
– baza impozabila a operatiunii;
-
nu se inscrie codul operatorului intracomunitar.
2) Daca se efectueaza achizitii intracomunitare de la un furnizor nestabilit in Comunitatea Europeana, dar exista dovada ca bunurile sunt transportate de pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene pe teritoriul Romaniei si furnizorul si-a desemnat un reprezentant fiscal in Comunitate in statul membru in care incepe transportul, achizitia se declara astfel:
-
la rubrica „Denumire operator intracomunitar“ se inscrie denumirea furnizorului nestabilit in Comunitate;
-
la rubrica „Cod operator intracomunitar“ se inscrie codul de inregistrare in scopuri de TVA atribuit reprezentantului fiscal.
3) Daca se efectueaza achizitii de la un furnizor nestabilit in Comunitatea Europeana si care nu si-a desemnat niciun reprezentant fiscal in statul membru in care incepe transportul, dar operatiunea de livrare intracomunitara este realizata de o societate de expeditie/transport care declara ca a realizat o astfel de operatiune prin aplicarea unor masuri de simplificare, se considera ca furnizorul extracomunitar este reprezentat de socie tatea respectiva.
In acest caz:
-
la rubrica „Denumire operator intracomunitar“ se in scrie denumirea furnizorului nestabilit in Comunitate;
-
la rubrica „Cod operator intracomunitar“ se inscrie codul de inregistrare in scopuri de TVA atribuit societatii de expeditie sau transport.
-
referitoare la livrari intracomunitare:
Daca se efectueaza livrari intracomunitare catre clienti nestabiliti in Comunitatea Europeana, dar exista dovada ca bunurile sunt transportate de pe teritoriul Romaniei pe teritoriul unui stat membru si cumparatorii au desemnat un reprezentant fiscal in Comunitate in statul membru in care sunt expediate bunurile, livrarea se declara astfel:
-
la rubrica „Denumire operator intracomunitar“ se inscrie denumirea cumparatorului nestabilit in Comunitate;
-
la rubrica „Cod operator intracomunitar“ se inscrie codul de inregistrare in scopuri de TVA atribuit reprezentantului fiscal.
Articole preluat din Actualizare Consilier
TVA
august 2009
Drepturile de proprietate intelectuala asupra continutului acestui articol apartin Editurii Rentrop & Straton. Articolul poate fi preluat in limita a 500 de caractere, cu conditia sa fie insotit de textul: "Sursa: Portalul info TVA.ro" si link catre www.infotva.ro . In caz contrar, vom actiona conform legilor privind protectia drepturilor de proprietate intelectuala.
Articol adaugat in 10 septembrie 2009
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Cine e obligat sa declare veniturile obtinute in strainatate? Depunerea formularului 201Regimul fiscal si MODALITATEA DE DECLARARE a remuneratiei acordata in cadrul programului de internshipVenituri din dividende. Care sunt obligatiile declarative?Fiscalitatea si Contabilitatea cabinetelor de avocaturaInfo ANAF: Precizari suplimentare referitoare la modificarile aduse de OPANAF 2546/2016Ultimele articole
Modificari aduse de OPANAF 1437/2016 privind executarea silita cazuri speciale si OPANAF 1486/2016 privind statutul de operator economic autorizatDepunere formular 201 in 2016 pentru veniturile realizate in strainatateContract de comision cu PFA. Declaratia 600Banca Mondiala propune reorganizarea ANAF. Fiscul se executaOUG 58/2010. Contributii notar public si consultant fiscalArticole similare
S-au abrogat operatiunile care dau dreptul la debitarea contului de TVA (Ordinul nr. 945/2020)Buletin ANAF: Noile acte normative cu incidenta fiscala din intervalul 25-29 iulie 2016Ce trebuie sa stii despre factura: 71 de sfaturi, 49 de cazuri practice, 110 pagini de legislatieNoutati ANAF cu incidenta fiscala, publicate in MonitorNoutati referitoare la masurile asiguratorii. OMFP 2546/2016Ultimele articole
REVISAL. Inspectia Muncii a clarificat cele mai frecvente situatii care pot aparea la utilizarea aplicatieiProcedura privind stabilirea din oficiu a impozitului anual pe veniturile persoanelor fizice (publicata in M. Of.)Proiect de ordin: Stabilirea operatiunilor care dau dreptul la debitarea contului de TVA, cu acordul organului fiscalBuletin informativ: Noi acte normative cu incidenta fiscala din luna mai 2016OANAF 1437/2016 privind cazurile speciale de executare silita. Iata explicatiile oferite de ANAF!
Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"