Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Autoritatile fiscale amintesc in aceasta perioada aspectele importante aduse de OANAF 2546 - Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2546 din 5 septembrie 2016 pentru aprobarea Procedurii de aplicare a masurilor asiguratorii de catre organele fiscale competente si pentru aprobarea modelelor, modului de utilizare si de pastrare a unor formulare (Monitorul Oficial nr. 703 din 9 septembrie 2016).
OPANAF 2546/2016 – PROCEDURA APLICARE MASURI ASIGURATORII
- ordinul este emis in aplicarea prevederilor art. 213 si 214 din Codul de procedura fiscala;
- potrivit acestor prevederi, se dispun masuri asiguratorii sub forma popririi asiguratorii si sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si/sau imobile proprietate a debitorului, precum si asupra veniturilor acestuia, in cazuri exceptionale, respectiv atunci cand exista pericolul ca acesta sa se sustraga, sa isi ascunda ori sa isi risipeasca patrimoniul, periclitand sau ingreunand in mod considerabil colectarea.
- masurile asiguratorii pot fi luate si inainte de emiterea titlului de creanta, inclusiv in cazul efectuarii de controale sau al antrenarii raspunderii solidare.
- masurile asiguratorii dispuse atat de organele fiscale competente, cat si de instantele judecatoresti ori de alte organe competente, daca nu au fost desfiintate in conditiile legii, raman valabile pe toata perioada executarii silite, fara indeplinirea altor formalitati. Odata cu individualizarea creantei si ajungerea acesteia la scadenta, in cazul neplatii, masurile asiguratorii se transforma in masuri executorii.
- prin ordin se aproba procedura de aplicare a masurilor asiguratorii si se aproba urmatoarele formulare:
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
Cartea verde a contabilitatii
a) Referat justificativ al dispunerii masurilor asiguratorii;
b) Decizie de instituire a masurilor asiguratorii;
c) Referat justificativ de prelungire a termenului de valabilitate a masurilor asiguratorii;
d) Decizie de prelungire a termenului de valabilitate a masurilor asiguratorii;
e) Referat justificativ de ridicare a masurilor asiguratorii;
f) Decizie de ridicare a masurilor asiguratorii;
Pentru obtinerea de informatii suplimentare cu privire la o anume problematica fiscala va recomandam sa consultati, informatiile disponibile pe site-ul ANAF (www.anaf.ro).
Astfel, accesand portalul ANAF pot fi gasite urmatoarele genuri de informatii: legislatie fiscala (Codul fiscal si Codul de procedura fiscala actualizate, impreuna cu Normele metodologice date in aplicare), proceduri fiscale (ex. modalitatea de declarare on-line), ghiduri fiscale (ex. Ghidul pentru asociatiile de proprietari), nomenclatoare (ex. Normele de venit agricol pe judete), formulare fiscale si instructiuni de completare si multe alte informatii fiscale de interes general.
A.J.F.P. Mehedinti
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Firmele de buna credinta, cele mai afectate de masurile de combatere a fraudei de TVA (sondaj)Firmele de munca temporara dau in judecata ANAFNoutati legislatie Fiscala 29 decembrie - 02 ianuarie 2009 - Monitorul OficialDeconturi false de TVA in valoare de peste 2,5 milioane de euroImplementare sistem E-Sigiliu. Este deja in vigoare din ianuarie 2024?Ultimele articole
Controale ANAF: Inspectorii au desfasurat verificari in luna iunie la peste 4.200 de contribuabiliControale ANAF 2022: Au fost aplicate amenzi in valoare de peste 360 milioane lei in primele 5 luni ale anuluiProtejati-va eficient impotriva sanctiunilor INJUSTE dispuse de ANAF! Hotarari CJUE si ICCJ care sunt in avantajul dumneavoastraIn toamna lui 2017, bate vantul schimbarii in fiscalitatea romaneascaZoom fiscal: Procedura de aplicare a masurilor asiguratoriiArticole similare
Codul fiscal 2008 - Capitolul XII. Regimuri speciale - art. 152-152^4ANAF: Precizari privind noul Cod al InsolventeiAjustare TVA pentru creante eliminate prin planul de reorganizare. Cum procedam?Client radiat. Scoatere din evidenta CREANTAIn iunie vor fi lansate trei programe de sprijin financiar pentru IMM-uri: Start-up Nation, Microindustrializare si Comert si ServiciiUltimele articole
Ce OBLIGATII au persoanele care utilizeaza sistemul E-TVA, implementat din 1 august 2024Sistemul e-TVA: Principalele 5 provocari pentru contabiliImplementare sistem E-Sigiliu. Este deja in vigoare din ianuarie 2024?ANAF: Precizari referitoare la Decontul precompletat RO e-TVABuletin ANAF. 5 noutati fiscale publicate in Monitor in luna mai 2024Articole similare
Datoreaza firmele impozit pe venit pentru hrana acordata angajatilor sai?Firmele pot primi din oficiu a codului de TVA anulat. In ce conditii scapa de criteriile ANAF!Buletin informativ ANAF: Noutati fiscale publicate in Monitor la inceput de aprilie 2023ANAF modifica formularul 089Procedura compensarii obligatiilor fiscale cu suma negativa din deconturile de TVAUltimele articole
Proiect: Noi ajustari privind Procedura de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVASe suspenda pana pe 1 septembrie 2025 obligatia de a avea CNP si cod QR pe bonurile fiscale, conform OUG 125/2024Implementare sistem E-Sigiliu. Este deja in vigoare din ianuarie 2024?Esalonare la plata obligatii fiscale. Cum pot firmele sa beneficieze si de amnistia fiscala (OUG 107/2024)Persoanele care NU se inregistreaza in scopuri de TVA risca amenzi de pana la 1.000 leiAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"