Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Obligatii fiscal-contabile aplicate revanzarii de soft

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 14 Iun. 2010
Tags: revanzare soft, obligatii fiscale, tva, codul fiscal

Intrebare Societatea importa in scopul revanzarii softuri pentru calculator din Turcia. Care sunt obligatiile fiscal (TVA, nerezidenti, redeventa)? Softurile sunt primite prin email sau pe suport CD. ...

Intrebare
Societatea importa in scopul revanzarii softuri pentru calculator din Turcia. Care sunt obligatiile fiscal (TVA, nerezidenti, redeventa)? Softurile sunt primite prin email sau pe suport CD.

Raspuns
In conditiile in care societatea importa softuri pe suport Cd sau alt purtator de date – se considera import de bunuri fiind necesara intocmirea Declaratiei vamale de import pentru punerea in circulatie a bunurilor si totodata va trebui sa efectuati plata TVA in vama. TVA-ul platit in vama se deduce.

In conditiile in care softurile sunt primite pe prin email – atunci se considera prestare de servicii din punct de vedere al TVA, nefiind necesara intocmirea Declaratiei vamale si prin urmare nici plata efectiva a TVA. In acest caz, societatea Dvs. fiind beneficiara serviciilor – locul prestarii serviciilor este in Romania (art.133 alin 2 din Codul fiscal) si sunteti persoana obligata la plata TVA. Veti efectua plata TVA prin taxarea inversa

4426 = 4427

(art.150 alin 2.).

In ceea ce priveste impozitul pe nerezidenti – importul de soft in vederea revanzarii acestora nu constituie redevente conform pct. 51 pentru aplicarea normelor metodologice ale art. 115 lit d din Codul fiscal: “(51) Nu reprezinta redevente sumele platite de intermediarii distribuitori ai unui software in baza unui contract prin care se acorda frecvent dreptul de distributie a unor exemplare ale software-ului, fara a da dreptul de reproducere. Distributia poate fi facuta pe suporturi tangibile sau pe cale electronica, fara ca distribuitorul sa aiba dreptul de a reproduce software-ul. De asemenea, nu reprezinta redeventa suma platita pentru un software ce urmeaza a fi supus unui proces de personalizare in vederea instalarii sale. In aceste tranzactii, intermediarii distribuitori platesc numai pentru achizitionarea exemplarelor de software şi nu pentru a exploata un drept de autor pentru software.”

Fata de prevederile de mai sus – nu aveti nicio o obligatie de plata in ceea ce priveste impozitul pe veniturile platite nerezidentilor.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Obligatii fiscal-contabile aplicate revanzarii de soft":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016