Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Persoana neimpozabila - articolul 133 - beneficiarul de servicii

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 19 Mar. 2010
Tags: art133, persoana neimpozabila

Daca beneficiarul este persoana neimpozabila, in baza prevederilor articolului 133 alineatul (5), locul de prestare a serviciilor se considera a fi: * litera b): locul unde are loc transportul, ...

Daca beneficiarul este persoana neimpozabila, in baza prevederilor articolului 133 alineatul (5), locul de prestare a serviciilor se considera a fi:

* litera b): locul unde are loc transportul, proportional cu distantele parcurse, in cazul serviciilor de transport international de bunuri. Conform acestei reguli de taxare, firma din Romania emite factura pe care inscrie fie mentiunea „neimpozabil in Romania cf. art. 133 alineatul (5) litera b), fie mentiunea „scutit cu drept de deducere TVA cf. art. 143 alineatul (1) litera c)“;

* litera c): locul de plecare a unui transport intracomunitar de bunuri, pentru serviciile de transport intracomunitar de bunuri prestate catre persoane neimpozabile.

Interpretari gresite ale legislatiei din Codul Fiscal? Legislatie neclara? Exclus!
Codul Fiscal - Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 2010 face ordine in haosul din Codul Fiscal si iti ofera “portite” legale pentru profitul tau! ... mai multe detalii aici
 

Prin transport intracomunitar de bunuri se intelege orice transport de bunuri ale carui loc de plecare si loc de sosire sunt situate pe teritoriile a doua state membre diferite.

Loc de plecare inseamna locul unde incepe efectiv transportul de bunuri, indiferent de distantele parcurse pentru a ajunge la locul unde se gasesc bunurile, iar loc de sosire inseamna locul unde se incheie efectiv transportul de bunuri.

Conform acestei reguli de taxare, firma din Romania emite factura pe care inscrie mentiunea „neimpozabil in Romania cf. art. 133 alineatul (5) litera c)“;

* litera d): locul in care se presteaza efectiv serviciile accesorii transportului (incarcare, descarcare, manipulare si servicii similare acestora). Conform acestei reguli de taxare, daca serviciile nu au loc pe teritoriul Romaniei, firma din Romania emite factura pe care inscrie mentiunea „neimpozabil in Romania cf. art. 133 alineatul (5) litera c).

In situatia in care sunt utilizate in Romania, urmatoarele servicii prestate in favoarea unei persoane impozabile care nu este stabilita pe teritoriul Comunitatii se considera ca au locul prestarii in Romania (articolul 133 alineatul (7):

* servicii de transport de bunuri efectuate in Romania;


* servicii accesorii transportului: incarcare, descarcare, manipulare si servicii similare acestora.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Persoana neimpozabila - articolul 133 - beneficiarul de servicii ":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016