Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Procedura de aprobare a transferului sumelor din contul de TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 11 Dec. 2017 Exclusiv
Tags: contul de tva, transferul sumelor, formularul 310, solutionarea cererii

In ce priveste procedura de aprobare a transferului sumelor din contul de TVA, vom avea in vedere, prin cele de mai jos, mai multe etape concrete pe care le veti avea de indeplinit.

Intr-un material recent privind Split TVA, publicat de Ciel Romania, se arata care este Procedura de aprobare a transferului sumelor  din contul de TVA, dupa cum urmeaza:
 
 
A. Depunerea de catre persoana juridica a Cererii (formularul 310):
 
Se depune electronic sub forma unui fisier PDF avand atasate alte 2 fisiere: XML–ul cererii si un fisier zip (max. 10mb) cu documentele justificative anexate, in copie, certificate conform cu originalul. 
 
 Depunerea se va face pe site-ul e-guvernare, sectiunea Depunere declaratii, sau pe suport CD insotita de formularul listat si semnat la registratura organului fiscal competent.
 
Pentru depunerea prin mijloace electronice este nevoie sa se detina un certificat digital calificat, eliberat in conditiile Legii 455/2001.
 
 Aceste cereri se vor inregistra in evidenta organului fiscal intr-o fisa distincta, denumita TRANSFER DE SUME DIN CONTUL DE TVA.
 
 
 
B. Se verifica de catre organul de inspectie fiscal:
 
  • existenta tuturor documentelor justificative.  corelarea tuturor documentelor cu datele inscrise in cerere, pentru fiecare situatie pentru care se cere aprobarea. 
 
C) Referatul privind solutionarea cererii de aprobare a transferului sumelor din contul de TVA.
 
  •  rezultatul analizei cererii si a documentelor justificative va fi consemnat de catre organul de inspectie fiscal in REFERATUL PRIVIND SOLUTIONAREA CERERII DE APROBARE A TRANSFERULUI SUMELOR DIN CONTUL DE TVA.
 
 Referatul se avizeaza de seful de serviciu coordonator, se propune spre aprobare conducatorului adjunct al unitatii fiscale si se aproba de catre conducatorul unitatii fiscale.
 
 
 
D. Emiterea DECIZIA DE SOLUTIONARE DE SOLUTIONARE A CERERII PENTRU APROBAREA TRANSFERULUI SUMELOR DIN CONTUL DE TVA.
 
Dupa aprobarea referatului se emite DECIZA DE SOLUTIONARE A CERERII PENTRU APROBAREA TRANSFERULUI SUMELOR DIN CONTUL DE TVA.
 
Ca si referatul, decizia se avizeaza de seful de serviciu coordonator, se propune spre aprobare conducatorului adjunct al unitatii fiscale si se aproba de catre conducatorul unitaii fiscale.
 
Se vor emite decizii de solutionare in numar egal cu numarul bancilor cuprinse in cereea depusa de contribuabil. Fiecare decizie, pentru fiecare banca, se intocmeste in 3 (trei) exemplare, din care 2 (doua) semnate numai de conducatorul unitati fiscale, se comunica contribuabilului, unul fiind depus la fiecare banca.
 
IMPORTANT!
 Aprobarea conform procedurii de mai sus se va face in termen de 3 zile lucratoare de la data inregistrarii cererii prin formularul 310.

 
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Procedura de aprobare a transferului sumelor din contul de TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016