Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

"Umor" guvernamental: O companie privata inclusa pe lista societatilor de stat monitorizate

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 17 Mai. 2011
Tags: fmi, pierderi

Compania privata Dalkia Romania, parte a grupului francez Veolia, a fost inclusa de Guvern, in scrisoarea anterioara de intentie cu FMI, pe lista firmelor de stat cu pierderi care trebuie ...

Compania privata Dalkia Romania, parte a grupului francez Veolia, a fost inclusa de Guvern, in scrisoarea anterioara de intentie cu FMI, pe lista firmelor de stat cu pierderi care trebuie supravegheate, eroare trecuta prin board-ul FMI si corectata doar dupa ce actionarii francezi au reclamat situatia.

Eroarea a aparut in momentul redactarii scrisorii de intentie incheiate intre Guvern si FMI in urma misiunii din ianuarie, cand operatorul privat de energie termica a fost inclus pe o lista de 30 societati de stat, printre care numeroase centrale de energie termica subordonate administratiei locale, ale caror pierderi trebuie incluse in deficitul bugetar si care sunt obligate sa anunte periodic la Ministerul Finantelor indicatorii financiari si operatiunile efectuate.

Scrisoarea de intentie a fost aprobata in luna martie in aceasta forma de Comitetul director al FMI, reunit la Washington.

Eroarea nu a fost descoperita decat atunci cand actionariatul francez al Dalkia a aflat din presa despre includerea companiei pe lista societatilor de stat cu pierderi si a reclamat situatia la Palatul Victoria si sediul FMI.

"Actionarii de la Paris ai firmei Dalkia au aflat cu stupoare din presa ca in scrisoarea de intentie incheiata de Guvern cu FMI se face referire si la “Dalkia Romania SRL” ca fiind una dintre societatile publice de stat ale caror pierderi vor fi luate in considerare la stabilirea nivelului final al deficitului bugetar consolidat. Ei au sunat la sediul Guvernului si la FMI, cerand ca eroarea sa fie imediat corectata", au declarat agentiei MEDIAFAX surse guvernamentale.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul ""Umor" guvernamental: O companie privata inclusa pe lista societatilor de stat monitorizate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016