Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Societatile de leasing continua razboiul pornit de la TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 04 Apr. 2011
Tags: leasing, comisia europeana, taxa pe valoare adaugata, restante, bunuri nerestituite

Continua razboiul dintre Asociatia Societatilor Financiare (ALB) si Ministerul Finantelor Publice (MFP) pe motiv ca firmele de leasing sunt obligate sa achite TVA pentru bunurile nerecuperate in urma ...


Continua razboiul dintre Asociatia Societatilor Financiare (ALB) si Ministerul Finantelor Publice (MFP) pe motiv ca firmele de leasing sunt obligate sa achite TVA pentru bunurile nerecuperate in urma rezilierii contractelor.   

„Urmarile asupra companiilor de leasing se vor regasi ca impact negativ direct asupra managementului lichiditatilor si evident indirect asupra volumului de provizioane si a capitalului propriu.

Aceasta poate avea ca urmare o scadere in continuare a rolului industriei leasingului financiar in sustinerea economiei romanesti, in contextul in care aceste societati au finantat 4% din PIB-ul Romaniei in 2008”, a declarat Adriana Ahciarliu, secretar genaral al ALB, care a anuntat ca asociatia isi va continua demersul de reclamare a Romaniei la Comisia Europene pentru nerespectarea normelor.

„Daca nu se modifica legislatia, firmele de leasing vor ajunge fie sa isi inchida portile, fie sa  mareasca costurile produselor, din cauza riscului suplimentar de executare pe care societatile de asigurari vor incepe sa il asigure, pretul primei de asigurare reflectandu-se in costul total al finantarii“, a declarat un consultant pentru „Capital”.

Potrivit sursei citate, membrii ALB au finantat in 2010 active in valoare totala de 1.024 milioane euro (91%), iar companiile neafiliate, in valoare de 97 milioane euro (9%), astfel incat totalul contractelor semnate in aceasta perioada (dupa valoarea activelor finantate) de catre membrii ALB si companiile neafiliate insumeaza 1.121 milioane euro, conform datelor prezentate de ALB. La final de 2010, ponderea creditelor restante si indoielnice era de 25,5% din totalul finantarilor acordate.

La randul lor, oficialii MFP sustin ca plata TVA pentru bunurile nerestituite la rezilierea leasingului nu incalca directiva europeana.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Societatile de leasing continua razboiul pornit de la TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016