Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Numai 35% dintre romani acorda o importanta aproximativ egala muncii, activitatilor recreative si somnului, arata un studiu realizat de NetJobs.ro.Cele 24 de ore ale zilei ar trebui impartite in 8 ...
Numai 35% dintre romani acorda o importanta aproximativ egala muncii, activitatilor recreative si somnului, arata un studiu realizat de NetJobs.ro.Cele 24 de ore ale zilei ar trebui impartite in 8 ore de munca, 8 de odihna si 8 ore de timp liber, pentru mentinerea unei vieti echilibrate. Participantii la sondajul NetJobs aloca, in medie, 10,1 ore muncii, 7,4 ore odihnei si doar 6,5 ore relaxarii. Pentru acestia, o zi ideala ar fi structurata in 7,9 ore de munca, 8,1 ore de somn si 8 ore de timp liber, media raspunsurilor apropiindu-se foarte mult de valorile ideale.
Studiul arata ca odata cu inaintarea in varsta se pune accentul tot mai mult pe munca, in timp ce perioadele pentru odihna si timp liber sunt grav afectate. Astfel, utilizatorii cu varste intre 18-25 ani respecta regula (8h munca - 8h odihna - 8h timp liber) in procent de 43,2%, cei din categoriile 26-35 si 36-50 ani in procent de 31,6%, respectiv 32,9%, iar cel mai mic procent este inregistrat de grupa de varsta 51-65 ani (25%).
Pentru respondentii cu varste cuprinse intre 18-25 ani, munca ocupa in medie 9,5 ore dintr-o zi, somnul 7,5 ore, iar pentru timp liber raman aproximativ 7 ore. In categoria de varsta (26-35 ani), timpul alocat muncii creste la 10,4 ore, perioada de somn ramane aceeasi (7,5 ore), insa este afectat timpul dedicat altor activitati (timp liber - 6,1 ore).
Pentru categoria 36-50 ani, rezultatele sunt de 9,9 ore de munca, 7,4 ore de somn si 6,7 ore timp liber.
Proceduri obligatorii pentru implementarea Standardelor de Control Intern Managerial
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Manual de politici contabile - Stick USB
In ultima categorie de varsta analizata (51-65 ani), perioadele de somn si de timp liber sunt cele mai scazute (6,7 ore de somn/5,9 ore de timp liber), muncii revenindu-i o cota destul de mare dintr-o zi: 11,4 ore.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Ce categorii de contribuabili depun formularul 112TOT ce trebuie sa stie firmele care deconteaza transportul angajatilorCodul Fiscal 2010 TITLUL III - Capitolul II - Venituri din activitati independenteVenituri din marca inregistrata. Ce taxe datoram?Documentar fiscal: Obligatiile fiscale ale contribuabililor care utilizeaza zilieriUltimele articole
Pensiile romanilor se majoreaza din 2025! Cu cat va creste Valoarea Punctului de ReferintaCheltuieli cu ocazia petrecerilor de Craciun pentru angajati. Cum sunt considerate dpdv fiscalLegea privind salariul minim european a fost promulgata! Ce impact va avea pentru RomaniaNoi masuri fiscale, adoptate de Guvern! D212 inteligenta, norme impozit micro si pe profit, sprijinirea IMM-urilorTichete de masa salariati cu CIM partial. Beneficiaza de aceleasi drepturi ca cei cu CIM normal?Articole similare
Masuri fiscal-bugetare 2024. Cresc anumite salarii, iar unele facilitati sunt amanate sau eliminate, conform OUG 115/2023Inspectorii ITM au verificat, la inceput de august 2023, respectarea prevederilor legislatiei muncii la angajatori din mai multe domeniiMunca copiilor in baza unei conventii civileInformare ITM: Ce zile libere sunt acordate angajatilor in IUNIE 2023, conform Codului Muncii?Controale ITM: Amenzi de peste 1,26 milioane de lei pentru firmele din domeniul serviciilor de cazareUltimele articole
Firmele pot fi amendate cu pana la 10.000 lei daca NU acorda zile libere angajatilor pe 30 noiembrie si 1 decembrieAmenzi de peste 4.000.000 de lei date angajatorilor din domeniul comertului cu GPLMinisterul Muncii a pus in dezbatere publica noul model al Contractului Individual de Munca. Cum arata formularulCum a fost modificat Codul MUNCII de OUG 117/2021Procedura de decontare a diurneiAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"