Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Sondaj: doar 1 din 3 salariati respecta echilibrul intre munca, odihna si timpul liber

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 06 Iun. 2011
Tags: munca, timp liber

Numai 35% dintre romani acorda o importanta aproximativ egala muncii, activitatilor recreative si somnului, arata un studiu realizat de NetJobs.ro.Cele 24 de ore ale zilei ar trebui impartite in 8 ...

Numai 35% dintre romani acorda o importanta aproximativ egala muncii, activitatilor recreative si somnului, arata un studiu realizat de NetJobs.ro.

Cele 24 de ore ale zilei ar trebui impartite in 8 ore de munca, 8 de odihna si 8 ore de timp liber, pentru mentinerea unei vieti echilibrate. Participantii la sondajul NetJobs aloca, in medie, 10,1 ore muncii, 7,4 ore odihnei si doar 6,5 ore relaxarii. Pentru acestia, o zi ideala ar fi structurata in 7,9 ore de munca, 8,1 ore de somn si 8 ore de timp liber, media raspunsurilor apropiindu-se foarte mult de valorile ideale.

Studiul arata ca odata cu inaintarea in varsta se pune accentul tot mai mult pe munca, in timp ce perioadele pentru odihna si timp liber sunt grav afectate. Astfel, utilizatorii cu varste intre 18-25 ani respecta regula (8h munca - 8h odihna - 8h timp liber) in procent de 43,2%, cei din categoriile 26-35 si 36-50 ani in procent de 31,6%, respectiv 32,9%, iar cel mai mic procent este inregistrat de grupa de varsta 51-65 ani (25%).

Pentru respondentii cu varste cuprinse intre 18-25 ani, munca ocupa in medie 9,5 ore dintr-o zi, somnul 7,5 ore, iar pentru timp liber raman aproximativ 7 ore. In categoria de varsta (26-35 ani), timpul alocat muncii creste la 10,4 ore, perioada de somn ramane aceeasi (7,5 ore), insa este afectat timpul dedicat altor activitati (timp liber - 6,1 ore).

Pentru categoria 36-50 ani, rezultatele sunt de 9,9 ore de munca, 7,4 ore de somn si 6,7 ore timp liber.

In ultima categorie de varsta analizata (51-65 ani), perioadele de somn si de timp liber sunt cele mai scazute (6,7 ore de somn/5,9 ore de timp liber), muncii revenindu-i o cota destul de mare dintr-o zi: 11,4 ore.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Sondaj: doar 1 din 3 salariati respecta echilibrul intre munca, odihna si timpul liber":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016