Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Captura semnificativa inregistrata de Directia Generala Antifrauda Fiscala

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 23 Apr. 2014 Exclusiv
Tags: directia generala antifrauda fiscala, traficul de marfuri, declaratiile vamale, starea de fapt fiscala

In a doua saptamana a lunii in curs, Directia Generala a reusit sa faca o captura semnificativa de marfa care nu avea acte de provenienta si a depistat astfel mai multe nereguli in comertul desfasurat de societati comerciale romane.


Astfel, in urma identificarii unor volume mari de legume-fructe importate si achizitionate intracomunitar de catre firme declarate inactive, in perioada 11-16 aprilie 2014, inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala au monitorizat traficul de marfuri din punctele de trecere a frontierei si au verificat activitatea din doua complexuri angro specializate in comertul cu legume-fructe din localitatea Afumati (jud. Ilfov) si Bucuresti.

Inspectorii antifrauda fiscala au verificat 117 societati comerciale si au constatat incalcari ale legislatiei financiar-contabile pentru sanctionarea carora au aplicat 140 amenzi contraventionale in cuantum total de 1.261.500 lei si au dispus confiscarea a 154,29 tonee legume si a unei sume totale de 413.283 lei in numerar, care fusese incasata fara emiterea actelor justificative prevazute de lege.

Suplimentar, inspectorii au emis decizii de instituire a masurilor asiguratorii asupra a 119,7 tone legume, care vor fi valorificate conform prevederilor legale in vigoare.

De asemenea, au fost sigilate si indisponibilizate 19 mijloace de transport, care contineau 754 tone de legume si fructe, pentru inadvertente identificate intre declaratiile vamale si starea de fapt fiscala.

Sursa: ANAF
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Captura semnificativa inregistrata de Directia Generala Antifrauda Fiscala":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016