Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Decizie de impunere provizorie privind obligatiile fiscale principale - cand se emite si ce obligatii fiscale cuprinde?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Irina Dumitrescu la 04 Oct. 2016 Exclusiv
Tags: decizie de impunere provizorie, inspectie fiscala, obligatiile fiscale, oanaf 3708/2015

La finalizarea inspectiilor fiscale, rezultatul inspectiei se consemneaza, in scris, intr-un raport de inspectie fiscala, in care se prezinta constatarile organului de inspectie fiscala din punctul de vedere faptic si legal si consecintele lor fiscale.


Raportul de inspectie fiscala sta la baza emiterii:
   a) deciziei de impunere, pentru diferente in plus sau in minus de obligatii fiscale principale aferente diferentelor de baze de impozitare;
   b) deciziei de nemodificare a bazelor de impozitare, daca nu se constata diferente ale bazelor de impozitare si respectiv de obligatii fiscale principale;
   c) deciziei de modificare a bazelor de impozitare daca se constata diferente ale bazelor de impozitare, dar fara stabilirea de diferente de obligatii fiscale principale.

Deciziile se emit in termen de cel mult 25 de zile lucratoare de la data incheierii inspectiei fiscale si se comunica contribuabilului/platitorului.

Incepand cu 01 ianuarie 2016 organele de inspectie fiscala pot emite si o alta decizie, respectiv Decizia de impunere provizorie pentru obligatiile fiscale principale. Modelul si continutul formularului "Decizie de impunere provizorie privind obligatiile fiscale principale"  este reglementat de OANAF 3708/2015.

Aceasta decizie se emite pe perioada desfasurarii inspectiei fiscale, la cererea contribuabilului/platitorului, in scopul platii obligatiilor fiscale suplimentare.

Organul de inspectie fiscala emite decizii de impunere provizorii pentru obligatiile fiscale principale suplimentare aferente unei perioade si unui tip de obligatie verificata.

Cititi mai multe aici.

Irina Dumitrescu de Irina Dumitrescu
Economist Experienta: - 7 ani de activitate in domeniul contabilitatii de gestiune si financiara in cadrul unei companii multinationale Expert contabil, CECCAR BUCURESTI

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Decizie de impunere provizorie privind obligatiile fiscale principale - cand se emite si ce obligatii fiscale cuprinde?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016