Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Despre reglementarile privind arhivarea documentelor oficiale, incluzand aici si facturile, vom discuta prin cele ce urmeaza si vom stabili, tinand cont de prevederile actuale, in ce masura persoanele impozabile pot converti in forma electronica facturile emise/primite pe suport hartie in vederea stocarii.
Conform prevederilor Codului fiscal si ale normelor metodologice de aplicare a titlului VII din Codul fiscal, persoanele impozabile pot stoca facturile emise/primite pe suport hartie sau in format electronic.Stocarea de catre categoria de mai sus si in conditiile amintite se poate face indiferent de forma originala in care au fost trimise ori puse la dispozitie, cu conditia sa asigure autenticitatea originii, integritatea continutului si lizibilitatea acestora, conform art. 319 alin. (25) din Codul fiscal, de la momentul emiterii/primirii pana la sfarsitul perioadei de stocare.
ATENTIE! Indiferent de forma in care este emisa/primita factura, si factura stocata in forma pentru care a optat persoana impozabila, se considera exemplar original, conform normelor metodologice.
Persoanele impozabile care opteaza pentru stocarea electronica a facturilor au obligatia sa stocheze prin mijloace electronice si datele ce garanteaza autenticitatea originii, a integritatii continutului si a lizibilitatii facturilor.Fiecare persoana impozabila stabileste modul de garantare a autenticitatii originii, a integritatii continutului si a lizibilitatii facturilor.
Prin urmare, persoanele impozabile pot converti in forma electronica facturile emise/primite pe suport hartie in vederea stocarii, cu conditia garantarii autenticitatii originii, a integritatii continutului si a lizibilitatii facturilor.
Legea nr 227 / 2015 articolul art. 319 alin.. (25)-(37)
Hotararea guvernului nr 1 / 2016 articolul pct. 69 alin. (2) , pct. 99 alin. (2)
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024 - REDUCERE 40
Speta ANAF
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi
Articole similare
Totul despre factura. Factura electronica sau pe hartieArticole similare
Achizitie obiect de inventar. Care este tratamentul fiscal si contabil?Factura electronica si factura simplificata in 2013Vanzari online de produse. Intocmire facturi onlineOFICIAL! Incepand cu 1 februarie 2023, certificatul de cazier judiciar poate fi obtinut online prin platformele ghiseul.ro si hub.mai.gov.roLegea 129/2019 pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor, modificata de OUG 111/2020. Ce s-a schimbatUltimele articole
Raportarile contabile la 30 iunie 2024 se depun doar de entitatile cu cifra de afaceri mai mare de 1 milion de euroRaportari contabile la 30 iunie 2024: pana cand se depun si cine are aceasta obligatieTichetele de activitati casnice pot fi valorificate in termen de 12 luni de la primireCe trebuie sa stie angajatorii despre acordarea tichetelor casnicePrestatorul casnic in 2024. TOT ce trebuie sa stii despre reglementarea acestor activitati casniceArticole similare
Declarare TVA in facturile intracomunitare. MONOGRAFIE contabilaCodul Fiscal 2010 TITLUL VI - Capitolul XIV - Dispozitii comuneSistemul TVA la incasare: ce este, cand si de cine poate fi aplicatSocietate absorbanta. Cand puteti exercita dreptul de deducere TVA?ANAF: Rambursarea TVA facturata de un operator economic rezident UEUltimele articole
Facturi emise cu TVA zero. Acestea se declara in D394? Sau nu se declara deloc?Inregistrarea in Registrul RO e-Factura: Procedura ActualizataE-Factura: FACTURILE EMISE de asociatiile de proprietari se transmit in sistem?Precizari ANAF referitoare la Registrul RO e-Factura optionalRegistrul RO e-Factura. Cine are obligatia de a solicita inregistrarea pana la 1 iulie 2025Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"