Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Guvernul a aprobat astazi normele de aplicare a legii privind concesiunile de servicii si concesiunile de lucrari (Legea nr. 100/2016), act normativ necesar punerii in aplicare a legislatiei primare in domeniul achizitiilor publice.
Astfel, potrivit hotararii aprobate astazi, procedurile prevazute de Legea privind concesiunile de lucrari si concesiunile de servicii care sunt finalizate cu atribuirea unui contract de concesiune vor fi aplicabile doar daca valoarea acestora depaseste pragul de 23.227.215 lei.
Au fost stabilite noi reguli pentru evaluarea documentatiilor de atribuire publicate in SEAP. ANAP va evalua, inainte de transmiterea spre publicare a invitatiei/anuntului, conformitatea cu legislatia aplicabila in domeniu, cu exceptia caietului de sarcini si a modelului de contract, in masura in care valoarea estimata a concesiunii este egala sau mai mare cu pragul de 23.227.215 lei.
Potrivit actului normativ, atribuirea unui contract de concesiune este rezultatul unui proces de concesionare ce se deruleaza in mai multe etape:
- etapa de planificare, fundamentare si pregatire;
- etapa de organizare a competitiei si atribuirea contractului;
- etapa post atribuire contract, respectiv executarea si monitorizarea implementarii contractului
Normele introduc o noua abordare care trebuie urmata de toate autoritatile in procesul de evaluare a ofertelor, indiferent de procedura de atribuire aleasa. Mai exact, este vorba despre defalcarea acestui proces pe faze ce se finalizeaza cu rapoarte intermediare care sunt comunicate ofertantilor.
Contractele de concesiune de lucrari/servicii a caror valoare este mai mica decat pragul de 23.227.215 lei vor putea fi incheiate prin aplicarea procedurii simplificate. Aceasta se initiaza prin publicarea in SEAP a unei anunt de concesiune simplificat, insotit de documentatia de atribuire aferenta.
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Fiecare entitate contractanta va avea obligatia de a de a elabora un studiu de fundamentare a deciziei de concesionare atunci cand intentioneaza sa atribuie un contract de concesiune pe termen lung.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
APIA: Clarificari importante pentru beneficiarii de Microgranturi in domeniul agroalimentarLegea Minelor, in dezbatere publica. Ministerul Economiei: Sunt asteptate propuneri pentru imbunatatirea textului LegiiNoutati legislatie fiscala 15-19 iunie - Monitorul OficialDin septembrie 2021 va fi implementat programul E-Factura. Emitentii trebuie sa detina un certificat digital calificatArticole similare
Noutati legislatie Fiscala 01-05 decembrie 2008 - Monitorul OficialCine va incasa circa un milion lei pentru servicii de comunicare pentru ASF?Ordinul MFP nr. 773/2015 privind unele masuri de eficientizare a activitatii de evaluare ex-ante a documentatiilor de atribuireANAP incepe procesul de profesionalizare a specialistilor in achizitii publiceReducerea cheltuielilor bugetare si mentinerea cotei unice si a TVA vor fi urmate de o serie de masuri de sustinere a mediului privat, accentul fiind pus pe sustinerea IMM-urilorUltimele articole
E-Factura in relatia B2G. Trebuie folosit sistemul in cazul achizitiilor directe?Oficial: Noile norme privind achizitiile publice: proceduri online, transparenta si calitateDobanzile vor scadea, dar marjele bancilor raman ridicateCe vrea Fiscul sa cumpere cu 1,6 milioane euro din fonduri publiceCum vrea Agentia Nationala de Integritate (ANI) sa evite conflictele de intereseArticole similare
„Jurnal de Tatic” recomandat de o mamicaE-Factura in relatia B2G. Trebuie folosit sistemul in cazul achizitiilor directe?Primul protest cu pumni de angajati in usa unui birou ministerial s-a incheiat indecisOficial: Noile norme privind achizitiile publice: proceduri online, transparenta si calitateAsociatie non-profit. Cum aplicam tratamentul fiscal in ce priveste TVA-ul si impozitul?Ultimele articole
Cum se efectueaza ajustarea de TVA a mijloacelor fixe? Exemplu de calculStart proiect Mecanisme eficiente pentru prevenirea si combaterea coruptiei in administratia publicaOrdinul MFP nr. 773/2015 privind unele masuri de eficientizare a activitatii de evaluare ex-ante a documentatiilor de atribuireANAP incepe procesul de profesionalizare a specialistilor in achizitii publiceOrdonanta de Urgenta privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale pentru achizitii PubliceAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"