Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noile norme privind concesiunile de servicii si concesiunile de lucrari

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 17 Nov. 2016 Exclusiv
Tags: concesiuni lucrari, contract de concesiune, contract concesiune servicii, seap, anap

Guvernul a aprobat astazi normele de aplicare a legii privind concesiunile de servicii si concesiunile de lucrari (Legea nr. 100/2016), act normativ necesar punerii in aplicare a legislatiei primare in domeniul achizitiilor publice.

Astfel, potrivit hotararii aprobate astazi, procedurile prevazute de Legea privind concesiunile de lucrari si concesiunile de servicii care sunt finalizate cu atribuirea unui contract de concesiune vor fi aplicabile doar daca valoarea acestora depaseste pragul de 23.227.215 lei.

Au fost stabilite noi reguli pentru evaluarea documentatiilor de atribuire publicate in SEAP. ANAP va evalua, inainte de transmiterea spre publicare a invitatiei/anuntului, conformitatea cu legislatia aplicabila in domeniu, cu exceptia caietului de sarcini si a modelului de contract, in masura in care valoarea estimata a concesiunii este egala sau mai mare cu pragul de 23.227.215 lei.

Potrivit actului normativ, atribuirea unui contract de concesiune este rezultatul unui proces de concesionare ce se deruleaza in mai multe etape:

  • etapa de planificare, fundamentare si pregatire;
  • etapa de organizare a competitiei si atribuirea contractului;
  • etapa post atribuire contract, respectiv executarea si monitorizarea implementarii contractului

Normele introduc o noua abordare care trebuie urmata de toate autoritatile in procesul de evaluare a ofertelor, indiferent de procedura de atribuire aleasa. Mai exact, este vorba despre defalcarea acestui proces pe faze ce se finalizeaza cu rapoarte intermediare care sunt comunicate ofertantilor.

Contractele de concesiune de lucrari/servicii a caror valoare este mai mica decat pragul de 23.227.215 lei vor putea fi incheiate prin aplicarea procedurii simplificate. Aceasta se initiaza prin publicarea in SEAP a unei anunt de concesiune simplificat, insotit de documentatia de atribuire aferenta.

Fiecare entitate contractanta va avea obligatia de a de a elabora un studiu de fundamentare a deciziei de concesionare atunci cand intentioneaza sa atribuie un contract de concesiune pe termen lung.

 

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noile norme privind concesiunile de servicii si concesiunile de lucrari":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016