Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Irina Dumitrescu
la 07 Iul. 2017 Exclusiv
In luna august 2016, prin OG 22/2016 au fost aduse modificari si completari Ordonantei de Urgenta nr. 77/1999 privind unele masuri pentru prevenirea incapacitatii de plata.
Conform prevederilor care au intrat in vigoare la 01 septembrie 2016, toate persoanele juridice aveau obligatia de a intocmi situatia privind sumele restante mai vechi de 30 de zile de la emiterea facturii fiscale sau de la scadenta, daca scadenta este clar specificata, catre orice creditor, respectiv de la orice debitor, persoana juridica, dupa caz, cu sediul in Romania.
Pana la sfarsitul lunii septembrie Guvernul trebuia sa adopte o hotarare pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a acestor prevederi insa normele nu au mai fost publicate.
Pana la sfarsitul lunii septembrie Guvernul trebuia sa adopte o hotarare pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a acestor prevederi insa normele nu au mai fost publicate.
In data de 03 iulie 2017, OG 22/2016 a fost aprobata, cu modificari, prin Legea 155/2017. Astfel, incepand cu data de 06 iulie 2017 obligatia intocmirii acestor situatii le revine doar persoanelor juridice cu capital integral/majoritar/minoritar de stat. Asadar, incepand cu 06 iulie 2017 persoanele cu capital privat nu mai sunt obligate sa transmita situatiile privind sumele restante mai vechi de 30 de zile.
Persoanele juridice cu capital integral/majoritar/minoritar de stat vor intocmi situatia privind sumele restante mai vechi de 30 de zile de la emiterea facturii fiscale sau de la scadenta, daca scadenta este clar specificata, catre orice creditor, respectiv de la orice debitor, persoana juridica, dupa caz, cu sediul in Romania, care va cuprinde:
a) elemente de identificare a calitatii de debitor:
1. denumirea, sediul social si codul fiscal;
2. denumirea, sediul social si codul fiscal ale creditorului;
3. numarul, data emiterii, scadenta, daca este clar specificata, valoarea si soldul facturii ce urmeaza sa fie platita creditorului;

Cartea neagra a controlului fiscal

Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor

Manual de inventariere Societati comerciale PFA ONG
Continuarea aici.

Economist Experienta: - 7 ani de activitate in domeniul contabilitatii de gestiune si financiara in cadrul unei companii multinationale Expert contabil, CECCAR BUCURESTI
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News
Votati articolul "Situatia privind sumele restante se va intocmi doar de persoanele juridice cu capital de stat":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Achitarea arieratelor inregistrate de unele unitati administrativ-teritoriale si institutii publice11.000 contribuabili executati silit intr-un singur judetOrganizarea informatiilor din lege cu privire la aplicarea sistemului TVAPrevederile din normele metodologice referitoare la aplicarea sistemului TVA la incasare
Mai multe articole despre sume restante
Articole similare
Ordonanta 22/2016 modifica unele aspecte privind incapacitatea de plataOG 22/2016: Masuri pentru prevenirea incapacitatii de plata. Ce obligatii NOI avem?
Mai multe articole despre og 22/2016
Articole similare
De ce vrea Fiscul inca 1,3 miliarde de lei de la companiile de statTVA: o prevedere legala noua cu ceva vechimeEvaluarea mijloacelor fixe. Pentru ce tipuri de societati este obligatorie?Compensari in anul 2022 - Utilizarea ordinelor de compensareOPANAF 878 din 2013: Noile prevederi pentru declararea impozitelorUltimele articole
Raportarile contabile la 30 iunie 2022 urmeaza a fi depuse pana cel mai tarziu la data de 16 august 2022Tratament contabil si fiscal aplicabil la vanzarea mijloacelor fixe neamortizate integralMFP: Principalele aspecte privind intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale (Ordin nr. 3781/2019)Procedura de compensare: Consecintele nerespectarii ei. Regulament si sanctiuniGabriel Biris vede in split TVA mai degraba crearea unui nou instrument de control
Mai multe articole despre capital integral
Articole similare
Peste 600.000 de agricultori care nu declara venituri vor fi impozitatiDeclaratii fiscale cu termen la 6, respectiv 10 noiembrie. Ce obligatii indeplinim?Ce declaratii trebuie sa depunem pana la 25 aprilie inclusivImpozit persoana fizica autorizataCe declaratii depunem pana la 27 februarie 2012Ultimele articole
Vineri, 10 februarie 2023, termenul pentru depunerea formularelor de inregistrare/anulare a inregistrarii in scopuri de TVAPerioada fiscala la TVA in 2023 pentru persoanele impozabile care efectueaza achizitii intracomunitare de bunuriMarti, 7 februarie 2023, termen limita pentru depunerea Declaratiei de mentiuni privind schimbarea perioadei fiscalePrincipalele modificari aduse Codului Fiscal incepand cu 1 ianuarie 2023Venituri din mai multe surse in 2022. In aceasta situatie se calculeaza CASS?
Mai multe articole despre persoane juridice

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA in 2023!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Noutati TVA în 2023. Top 7 Studii de caz de actualitate"