Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

11.000 contribuabili executati silit intr-un singur judet

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 09 Mar. 2016 Exclusiv
Tags: executare silita, insolventa, obligatii fiscale, contribuabili

Daca vrem sa descoperim in Romania autoritati care isi executa sarcinile de lucru cu cel mai mult zel posibil, nu ne va lua mult timp sa descoperim fie datorii care au adunat penalitati ani de zile si care ajung abia ajung sub forma de notificari la datornici sau executari silite in masa.


Un numar semnificativ de mare de executari silite s-a inregistrat in Zalau. Un raport care comaseaza datele de anul trecut arata ca primaria Zalau a executat silit, in 2015, peste 11 000 de contribuabili, persoane fizice si juridice, dintr-un total de circa 37 500, cu sume restante cumulate in valoare de 16 milioane de lei.

"In 2015, Serviciul executare creante bugetare a demarat activitati de executare silita pentru un numar de 11 212 contribuabili, cu sume restante cumulate de in valoare de 16 326 012,46 lei, din care 10 430 contribuabili persoane fizice, cu sume restante de 10.697.267 lei si 782 contribuabili persoane juridice, cu sume restante de 5 628 745 lei", se arata in raportul primarului Radu Capilnasiu pentru anul 2015, citat de Money.ro.

De asemenea, aceeasi sursa informeaza ca pâna la finalul anului s-a incasat, ca urmare a procedurilor de executare silita, circa 1,8 milioane lei de la persoanele fizice si 0,9 milioane de lei la persoanele juridice.

"Cresterea de la un an la altul a soldului sumelor incasate la bugetul local al persoanelor juridice este cauzata, in principal, de numarul tot mai mare de societati care intra sub incidenta legii privind insolventa, dar mai ales a perioadei extrem de lungi de timp in care aceasta se desfasoara, lucru care conduce la acumularea de obligatii fiscale catre bugetul local al municipiului Zalau si pentru a caror recuperare organul de executare silita nu detine nicio parghie locala", se arata in documentul citat de sursa de mai sus.
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "11.000 contribuabili executati silit intr-un singur judet":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016