Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Miruna Petrache
la 09 Nov. 2015 Exclusiv
Redam mai jos Legea nr. 258/2015 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autoritatile administratiei publice si institutiile publice, in vigoare de la 08.11.2015.
Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.
Articol unic.
Ordonanta Guvernului nr. 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autoritatile administratiei publice si institutiile publice, publicata în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 542 din 1 septembrie 2001, aprobata cu modificari prin Legea nr. 247/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. La articolul 1, dupa alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (5), cu urmatorul cuprins:
"
(5) Unitatile administrativ-teritoriale stabilesc normativele proprii de cheltuieli, de natura celor care fac obiectul prezentei ordonante, prin hotarare a consiliului local, respectiv hotarare a consiliului judetean."
2. La articolul 5, alineatul (4) se abroga.

Agricultura Noutati fiscal-contabile Monografii contabile specifice

Cartea verde a Contabilitatii 2023 varianta online

Manual de politici contabile - Stick USB
3. La articolul 5, dupa alineatul (91) se introduce un nou alineat, alineatul (92), cu urmatorul cuprins:
"
(92) Prin exceptie de la prevederile alin. (8), societatile, societatile nationale si companiile nationale cu capital integral sau majoritar de stat, care activeaza în domeniul energiei electrice, al gazelor naturale si al petrolului, pot achizitiona autoturisme cu capacitate cilindrica mai mare de 1.600 cm3 si al caror pret poate depasi contravaloarea în lei a sumei de 18.000 euro, inclusiv TVA, dar nu mai mare de 30.000 euro, inclusiv TVA, cu aprobarea ordonatorului principal de credite sau a ministerului de resort, dupa caz, numai în cazuri temeinic justificate si daca au realizat profit în anul fiscal precedent."
4. La anexa nr. 2, punctele I.A.2 si II.A.3 se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
"2. Subsecretari de stat si persoanele cu functii asimilate acestora, secretari generali, secretari generali adjuncti, subprefecti, vicepresedinti ai consiliilor judetene, secretari generali ai prefecturilor, precum si primari de orase si comune, secretari generali ai judetelor si al municipiului Bucuresti 450.000
. . . . . . . . . .
3. Invitatii secretarilor generali, secretarilor generali adjuncti, secretarilor generali ai prefecturilor, ai judetelor, respectiv al municipiului Bucuresti, primarilor de orase si comune, directorilor generali si ai directorilor din ministere si din celelalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale 600.000"
5. La anexa nr. 3, punctul I.A.6 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"
6. Pentru serviciile publice descentralizate si institutiile publice subordonate ministerelor, celorlalte organe de specialitate ale administratiei publice, precum si pentru celelalte institutii publice se vor mentine în dotare autoturismele de serviciu în parc comun, daca a fost aprobata de Guvern o asemenea dotare, cu reducerea prevazuta la art. 5 alin. (2) din prezenta ordonanta."
6. La anexa nr. 3, punctul II se abroga.
7. In tot cuprinsul ordonantei, sintagmele "consum lunar de carburanti" si "consum de carburanti" se abroga.
Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.
PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
VALERIU-STEFAN ZGONEA PRESEDINTELE SENATULUI
CaLIN-CONSTANTIN-ANTON POPESCU-TaRICEANU
Bucuresti, 3 noiembrie 2015.
Nr. 258.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Votati articolul "Legea nr. 258/2015 pentru modificarea OG 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autoritatile administratiei publice si institutiile publice":
Rating:
Nota: 4.07 din 5 din 14 voturi
Rating:
Nota: 4.07 din 5 din 14 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Articole similare
Sinteza modificari aduse de OUG nr. 26 in 2012: masuri de disciplina financiaraOMFP nr. 99 din 2010De ce a fost necesara incheierea unui nou acord cu FMI si CE?Noile reguli elaborate de Comisia Europeana pentru tarile cu absorbtie redusaStudiu de caz: Regimul TVA in cazul vanzarii de produse agricole catre persoane fizice in baza unui contract de arendaUltimele articole
Mod calcul si declarare impozit pe veniturile obtinute de catre proprietar din inchirierea camerelor in scop turisticDiurna externa oferita in conditiile Legii 72/2022. MONOGRAFIE contabila utila contribuabililorTermenul de aplicare a Legii privind venitul minim de incluziune a fost devansat la 1 iunie 2023D101: Incepand cu 2023 exista 2 declaratii anuale de impozit pe profitMonografie contabila pentru profitul reinvestit. Cum se calculeaza impozitul pe profit?
Mai multe articole despre cheltuieli
Articole similare
Concluzii dupa conferinta Calea Romaniei catre zona EuroLegea 248/2013 privind organizarea si functionarea Consiliului Economic si Social a fost republicataEficienta administratiilor publice in sprijinirea dezvoltarii firmelorCe crestere a inregistrat PIB-ul in primele noua luni ale anului 2013?UE vrea mai putina birocratieUltimele articole
INS: Costul orar al fortei de munca a fost mai mare in trimestul II 2020. Cresterea inregistrata a fost de 11,7% fata de trimestrul precedentMinistrul Finantelor: Nu este niciun pericol pentru Programul de Dezvoltare Locala. Niciun proiect nu va fi opritCastigul salariar mediu net, in scadere in luna februarieCastigul salarial mediu lunar net a crescut cu 14,3% in 2017INS: Costurile suportate de angajatori pentru forta de munca au crescut cu aproape 15% in 2017
Mai multe articole despre administratie publica
Articole similare
Ce tratament fiscal aplicam veniturilor din publicitate obtinute de o asociatie?OPANAF 878 din 2013: Noile prevederi pentru declararea impozitelorDe ce vrea Fiscul inca 1,3 miliarde de lei de la companiile de statTratament contabil si fiscal aplicabil la vanzarea mijloacelor fixe neamortizate integralDeclaratia 100 ar putea fi modificata. Vezi proiectul de ordin!Ultimele articole
Raportarile contabile la 30 iunie 2022 urmeaza a fi depuse pana cel mai tarziu la data de 16 august 2022Evaluarea mijloacelor fixe. Pentru ce tipuri de societati este obligatorie?Compensari in anul 2023 - Utilizarea ordinelor de compensareMFP: Principalele aspecte privind intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale (Ordin nr. 3781/2019)Procedura de compensare: Consecintele nerespectarii ei. Regulament si sanctiuni
Mai multe articole despre capital integral

Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Aplicarea corecta a cotelor de TVA. 5 studii de caz"