Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Legea nr. 258/2015 pentru modificarea OG 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autoritatile administratiei publice si institutiile publice

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Miruna Petrache la 09 Nov. 2015 Exclusiv
Tags: cheltuieli, administratie publica, capital integral, legea nr258/2015

Redam mai jos Legea nr. 258/2015 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autoritatile administratiei publice si institutiile publice, in vigoare de la 08.11.2015.


Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

Articol unic.

Ordonanta Guvernului nr. 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autoritatile administratiei publice si institutiile publice, publicata în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 542 din 1 septembrie 2001, aprobata cu modificari prin Legea nr. 247/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. La articolul 1, dupa alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (5), cu urmatorul cuprins:
"

(5) Unitatile administrativ-teritoriale stabilesc normativele proprii de cheltuieli, de natura celor care fac obiectul prezentei ordonante, prin hotarare a consiliului local, respectiv hotarare a consiliului judetean."

2. La articolul 5, alineatul (4) se abroga.

3. La articolul 5, dupa alineatul (91) se introduce un nou alineat, alineatul (92), cu urmatorul cuprins:
"

(92) Prin exceptie de la prevederile alin. (8), societatile, societatile nationale si companiile nationale cu capital integral sau majoritar de stat, care activeaza în domeniul energiei electrice, al gazelor naturale si al petrolului, pot achizitiona autoturisme cu capacitate cilindrica mai mare de 1.600 cm3 si al caror pret poate depasi contravaloarea în lei a sumei de 18.000 euro, inclusiv TVA, dar nu mai mare de 30.000 euro, inclusiv TVA, cu aprobarea ordonatorului principal de credite sau a ministerului de resort, dupa caz, numai în cazuri temeinic justificate si daca au realizat profit în anul fiscal precedent."

4. La anexa nr. 2, punctele I.A.2 si II.A.3 se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
            
    "2.     Subsecretari de stat si persoanele cu functii asimilate acestora, secretari generali, secretari generali adjuncti, subprefecti, vicepresedinti ai consiliilor judetene, secretari generali ai prefecturilor, precum si primari de orase si comune, secretari generali ai judetelor si al municipiului Bucuresti     450.000
        . . . . . . . . . .     
    3.     Invitatii secretarilor generali, secretarilor generali adjuncti, secretarilor generali ai prefecturilor, ai judetelor, respectiv al municipiului Bucuresti, primarilor de orase si comune, directorilor generali si ai directorilor din ministere si din celelalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale     600.000"

5. La anexa nr. 3, punctul I.A.6 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"

6. Pentru serviciile publice descentralizate si institutiile publice subordonate ministerelor, celorlalte organe de specialitate ale administratiei publice, precum si pentru celelalte institutii publice se vor mentine în dotare autoturismele de serviciu în parc comun, daca a fost aprobata de Guvern o asemenea dotare, cu reducerea prevazuta la art. 5 alin. (2) din prezenta ordonanta."

6. La anexa nr. 3, punctul II se abroga.

7. In tot cuprinsul ordonantei, sintagmele "consum lunar de carburanti" si "consum de carburanti" se abroga.

Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.
        
    PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
VALERIU-STEFAN ZGONEA     PRESEDINTELE SENATULUI
CaLIN-CONSTANTIN-ANTON POPESCU-TaRICEANU

Bucuresti, 3 noiembrie 2015.

Nr. 258.
Miruna Petrache de Miruna Petrache
Redactor Contabilul.ro, InfoTva si Fiscalitatea.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Legea nr. 258/2015 pentru modificarea OG 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autoritatile administratiei publice si institutiile publice":
Rating:

Nota: 4.07 din 5 din 14 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016