Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Bunuri valorificate in urma dezmembrarii | Regim TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 19 Feb. 2013 Exclusiv
Tags: bunuri valorificate, dezmembrare, codul fiscal, tva

Vom analiza astazi cazul unei societati valorificatoare de deseuri metalice feroase (fier vechi) care achizitioneaza o unitate (fabrica) care include mijloace fixe, obiecte de inventar etc. cu taxare inversa. In urma dezmembrarii, reies si bunuri care se vand ca atare, de exemplu strunguri, caramida, motoare etc. Aceste bunuri se vand cu TVA, chiar daca ele provin din deseuri, pot fi reutilizate. Vom stabili daca este corect din punct de vedere al TVA ca societatea sa achizitioneze cu taxare inversa si sa vanda mai departe cu TVA.




Nota: Societatea detine autorizatie de mediu si se ocupa cu dezmembrare-valorificare in sensul OG 16/2001.

Solutia consultantului:

Scoaterea din uz a materialelor de natura mijloacelor fixe se poate efectua in urma operatiunii de inventariere pe baza propunerii exprimata de catre comisia de inventariere si aprobata de catre managerul/directorul /administratorul persoanei juridice.

Comisia de inventariere va propune de asemenea si modalitatea de distrugere/valorificare a bunurilor. Pentru scoatere din uz a materialelor de natura stocurilor/mijloace fixe se va intocmi formularul Proces -Verbal de scoatere din functiune/de declasare a mijloacelor fixe.

Astfel, daca in urma casarii rezulta diverse dezmembraminte ce pot fi utilizate prin valorificare la centrele de specialitate (strunguri, caramica, fier vechi), trebuie evidentiata realizarea de venituri din reciclarea acestor bunuri ce au in opinia mea caracter de deseu.

Astfel, din punctul de vedere al facturarii , vanzarea acestor deseuri este supusa taxarii inverse pe teritoriul Romaniei daca reciclatorul este inregistrat in scopuri de TVA. Emiterea facturii se va face cu mentiunea "taxare inversa" conform art. 160 alin. (2) lit. a) din Codul fiscal.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Bunuri valorificate in urma dezmembrarii | Regim TVA":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016