Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Conform art. 7 din Codul Fiscal se considera persoane afiliate doar rudele sau si afinii?
Raspunsul specialistului:
-o persoana fizica este afiliata cu alta persoana fizica daca acestea sunt sot/sotie sau rude pana la gradul al III-lea inclusiv;
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Potrivit Codului Civil, gradul de rudenie se stabileste astfel:
in linie dreapta, dupa numarul nasterilor:
in linie colaterala, dupa numarul nasterilor, urcand de la una dintre rude pana la ascendentul comun si coborand de la acesta pana la cealalta ruda, astfel:
Pentru cazul prezentat situatia este urmatoarea:
Societatea A – asociat unic p.f. X
Societatea A este afiliata cu societatea B potrivit art. 7 pct. 26 lit. d) intrucat Z detine indirect 100% din partile sociale ale societatii A (prin detinerile persoanei afiliate X) si, tot indirect prin detinerile persoanei afiliate Y, 100% din partile sociale ale societatii B.
Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 4.08 din 5 din 6 voturi
Articole similare
Pana la 25 octombrie sunt stabilite 17 obligatii de plata si declarative. Lista completa ANAFCompletare DECLARATIA 394. Taxare inversaTichete cadou 2020: Regimul fiscal al voucherelor acordate salariatilorTotul despre DECLARATIA 394 | Conditii valabile in 2013Unde completam in D 394 informatiile privind facturile emise pe numele persoanelor fizice?Ultimele articole
Ce se intampla daca este depasit plafonul TVA de 300.000 lei o singura dataD394 in 2024. Bonurile cu valoare mai mica de 100 euro se declara in D394?DECLARATIA 394. Contractele de sponsorizare se declara in acest formular?DECLARATIA 394 in 2022. Cine NU are obligatia depunerii formularului?DECLARATIA 394 in 2022. Explicatii necesare contribuabililor pentru evitarea amenzilor de pana la 14.000 leiArticole similare
Control FISC 2018 – Tot ce trebuie sa stii despre problemele privind TVATitlul I Capitolul IVVanzare mijloc fix catre asociat si resituirea creditarii societatiiCesiune parti sociale intre asociati sub valoarea nominala. Aspecte legaleVanzarile produselor si serviciilor sub pretul de achizitie. Cum procedam si ce implicatii fiscale apar?Ultimele articole
Criterii intreprinderi legate si limita echivalentului in lei a sumei de 500.000 euro pentru PERSOANE AFILIATEFirme care primesc imprumuturi de la persoane fizice. Cum se stabileste dobandaTaxe si impozite 2024. La ce sa te astepti anul acestaDarea in plata. Ce inseamna si studii de caz practice cu privire la sfera de aplicare a TVACesiune parti sociale. Aspecte contabile si fiscaleAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"