Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Am rugamintea de a ma ajuta pentru clarificarea tratamentului fiscal (impozite, TVA) al situatiei urmatoare:
Din punct de vedere al TVA, pentru suma TVA inscrisa in factura emisa de catre vanzator, de exemplu 285 lei (1.500 lei x 19% = 285 lei), cumparatorul isi poate exercita dreptul de deducere deoarece acesta poate face dovada ca achizitia este destinata realizarii de operatiuni taxabile, de exemplu, pentru livrari de bunuri la pret cu amanutul catre populatie.
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Cartea Verde a Contabilitatii
Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Operatiuni legate de exportul de bunuri. Regim TVAAchizitii bunuri cu TVA de pe teritoriul comunitar. Care va fi tratamentul fiscal?Ce TRATAMENT FISCAL aplicam pentru servicii externe de tip tranzactii de valori mobiliare?Servicii electronice catre persoane impozabile din stat tert. Ce regim fiscal TVA se aplica in RomaniaDeductibilitate TVA pentru factura (valoare reziduala) leasingUltimele articole
Cheltuieli cu ocazia petrecerilor de Craciun pentru angajati. Cum sunt considerate dpdv fiscalFirme care inchiriaza autoturisme catre actionari. Care este tratamentul fiscal in acest cazFacturi netrimise prin E-Factura. Care este tratamentul fiscal pentru impozitul pe profit si TVACheltuieli deplasare nejustificate. TRATAMENT FISCALTratamentul fiscal al chiriei platite in 2023 pentru 2024Articole similare
Tot ce trebuie sa stii despre schimbarile legislative in domeniul fiscalitatii, pentru un final de an fara griji!HG 355/2023: 7 modificari aduse la Normele metodologice ale caselor de marcatNeconcordante la verificarea e-TVA privind casele de marcat. Cum trebuie sa procedatiCASE DE MARCAT electronice dotate cu POS. ONG-urile au aceasta obligatie?Firme care factureaza catre persoane juridice. Au obligativitatea de a achizitiona CASE DE MARCAT?Ultimele articole
Proiect: Bonurile fiscale vor fi acordate doar la solicitarea clientilor in cazul platilor cu cardulLivrari cu plata la scadenta. Cand se emite bonul fiscalSistemul e-TVA: Principalele 5 provocari pentru contabiliA fost introdusa o noua exceptie de la obligativitatea folosirii caselor de marcatSe suspenda pana pe 1 septembrie 2025 obligatia de a avea CNP si cod QR pe bonurile fiscale, conform OUG 125/2024Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"