Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

CNIPMMR e de acord cu amanarea platii TVA, dar nu mai mult de 90 de zile

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 03 Dec. 2012 Exclusiv
Tags: cnipmmr, plata tva, amanarea sistemului tva la incasare, 90 zile

In ce priveste amanarea platii TVA la incasarea facturilor, CNIPMMR sprijina masura in conditiile in care aceasta perioada de amanare nu va depasi 90 de zile.

Plata TVA-ului la data emiterii facturilor genereaza costuri suplimentare semnificative pentru intreprinderi, in special pentru IMM-uri si complica gestiunea financiara a acestora, fiind nefasta pentru fluxul de lichiditati, adaugand costuri bancare importante, reducand oportunitatile de investitii si sporind incertitudinea pentru multe intreprinderi creditoare, in principal IMM-uri, ceea ce afecteaza grav competitivitatea, rentabilitatea si viabilitatea acestora si putand determina falimentarea unor intreprinderi in mod normal viabile, mai ales in perioadele de acces limitat sau costisitor la finantare, de criza financiara, CNIPMMR solicitand adoptarea acestei masuri si valorificarea bunelor practici din U.E. in acest domeniu.

In acest context, masura platii TVA-ului la incasarea facturilor incepand cu data de 1.01.2013, dar nu mai tarziu de 90 de zile de la data emiterii facturii, instituita prin Ordonanta Guvernului nr. 15/2012 de modificare si completare a Codului fiscal este o masura importanta pentru IMM-uri, care insa trebuie operationalizata eficient, printr-o procedura simpla, nebirocratica, clara si accesibila microintreprinderilor, care in proportie de 90% au maxim 2 salariati si resurse limitate de personal, financiare si de timp pentru implementarea masurii.

CNIPMMR saluta masura amanarii platii TVA-ului pe o perioada de 90 de zile, avand in vedere efectele pozitive ale acestei masuri, vizand:


-    imbunatatirea lichiditatilor (cash-flow-ul) microintreprinderilor si intreprinderilor mici, care astfel vor putea amana plata TVA-ului pana la incasarea facturilor, dar nu mai mult de 90 de zile de la data emiterii facturii;

-    cresterea capacitatii de redresare a IMM-urilor, aflate in situatii dificile datorate crizei actuale, confruntate cu o lipsa cronica de lichiditati, de plati intarziate in contractele de achizitie publica si in tranzactiile comerciale private;

-    reducerea unui factor major de falimentare si decapitalizare a agentilor economici, in special a IMM-urilor;

-    deblocarea resurselor financiare semnificative de 24% din valoarea facturii platite in avans la buget, raportat la incasarea platilor, pe o perioada de 90 de zile;

-    producerea unor efecte de antrenare ale investitiilor suplimentare asupra productiei si ocuparii fortei de munca;

-    stimularea cresterii economice, mentinerea si crearea de noi locuri de munca;

-    cresterea vitezei de circulatie a banilor in economie.

Sursa: Biroul de presa al CNIPMMR
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "CNIPMMR e de acord cu amanarea platii TVA, dar nu mai mult de 90 de zile":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016