Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cum determini impozitul pe profit aferent cheltuielilor sociale?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 27 Iun. 2011
Tags: impozit pe profit, cheltuieli sociale, legea 319/2006

In ceea ce priveste calculul impozitului pe profit in cazul cheltuielilor sociale, se porneste de la principiul care determina natura cheltuielilor realizate. Astfel, potrivit art. 21 alin. (1) din ...

In ceea ce priveste calculul impozitului pe profit in cazul cheltuielilor sociale, se porneste de la principiul care determina natura cheltuielilor realizate. Astfel, potrivit art. 21 alin. (1) din Legea 571/2003 din Codul fiscal, cheltuielile deductibile sunt doar cele realizate in scopul obtinerii de venituri impozabile, in aceeasi categorie fiind incluse si cele reglementate prin acte normative in vigoare. Alin. (2) include si cheltuielile efectuate pentru protectia muncii, precum si cheltuielile realizate pentru prevenirea accidentelor de munca si a bolilor profesionale.

Legea 319/2006 a securitatii si sanatatii in munca stabileste la art. 13 ca angajatorii au dreptul de a angaja numai persoanelor care, in urma examenului medical, corespund sarcinii de munca respective. Acestea reprezinta un exemplu de cheltuieli efectuate pentru protectia muncii si pentru prevenirea accidentelor de munca si a bolilor profesionale. Toate aceste cheltuieli pe care societatea este obligata sa le faca pentru angajati sunt deductibile integral la determinarea profitului impozabil in baza art. 21 alin. (1) si alin. (2) lit. b) din Legea 571/2003 privind Codul fiscal.
 
In ceea ce priveste impozitul pe profit, toate cheltuielile sociale sunt prevazute la art.21 alin. (3) litera c) din Codul fiscal si includ: ajutoarele pentru nastere, ajutoarele pentru inmormantare, ajutoarele pentru boli grave sau incurabile si protezele, precum si cheltuielile pentru functionarea corespunzatoare a unor activitati ori unitati aflate in administrarea contribuabililor: gradinite, crese, servicii de sanatate acordate in cazul bolilor profesionale si al accidentelor de munca pana la internarea intr-o unitate sanitara, muzee, biblioteci, cantine, baze sportive, cluburi, camine de nefamilisti, pentru scolile pe care le au sub patronaj, precum si alte cheltuieli efectuate in baza contractului colectiv de munca.

De asemenea, in cadrul acestei limite pot fi deduse si cheltuielile reprezentand: tichete de cresa acordate de angajator in conformitate cu legislatia in vigoare, cadouri in bani sau in natura oferite copiilor minori si salariatilor, cadouri in bani sau in natura acordate salariatilor, costul prestatiilor pentru tratament si odihna, inclusiv transportul pentru salariatii proprii si pentru membrii de familie ai acestora, ajutoare pentru salariatii care au suferit pierderi in gospodarie si contributia la fondurile de interventie ale asociatiei profesionale a minerilor, ajutorarea copiilor din scoli si centre de plasament.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul " Cum determini impozitul pe profit aferent cheltuielilor sociale?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016