Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

TVA la incasare fara secrete. Cele mai simple reguli in 2013

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 14 Mar. 2013 Exclusiv
Tags: tva, sistemul tva la incare, intrare in sistem, emiterea facturii, og nr15/2012

Pentru facturile emise de persoanele impozabile inainte de intrarea sau de iesirea din sistemul de TVA la incasare se aplica urmatoarele reguli:



cu privire la intrarea in sistem

1.    daca faptul generator de taxa al unei operatiuni economice intervine dupa intrarea in sistem, sistemul NU se aplica pentru facturile emise anterior datei de intrare in sistem pentru contravaloarea totala a livrarii de bunuri ori a prestarii de servicii, indiferent de faptul ca  facturile respective sunt sau nu sunt incasate.  

2.    daca faptul generator de taxa al unei operatiuni economice intervine dupa intrarea in sistem, sistemul se aplica pentru facturile emise anterior datei de intrare in sistem, dar numai pentru contravaloarea partiala a livrarii de bunuri ori a prestarii de servicii, indiferent de faptul ca acestea sunt sau nu sunt incasate. Sistemul se aplica DOAR pentru diferentele nefacturate inainte de intrarea in sistem, dar care se factureaza dupa data intrarii in sistem.

Pentru facturile partiale emise, dar neincasate integral inainte de intrarea in sistem, orice suma incasata/platita dupa intrarea furnizorului/prestatorului in sistem, se atribuie mai intai partii din factura neincasate/ neplatite pana la intrarea in sistem. Acest tratament fiscal se aplica atat la furnizor, cat si la beneficiar.


cu privire la iesirea din sistem

1.    daca faptul generator de taxa al unei operatiuni economice intervine dupa iesirea din sistem, sistemul se aplica pentru  facturile emise anterior datei de iesire pentru contravaloarea totala a livrarii de bunuri ori a prestarii de servicii, indiferent de faptul ca acestea sunt sau nu sunt incasate.

2.    in situatia in care faptul generator de taxa intervine dupa iesirea din sistem, sistemul se aplica pentru facturile emise anterior datei de iesire din sistem pentru contravaloarea partiala a livrarii de bunuri ori a prestarii de servicii doar pentru taxa aferenta contravalorii partiale a livrarilor si a prestarilor facturate inainte de iesirea din sistem a persoanei impozabile.

Pentru facturile partiale emise inainte de iesirea din sistem, dar care nu au fost incasate integral inainte de iesirea din acest sistem, orice suma incasata/platita dupa iesirea furnizorului/prestatorului din sistemul TVA la incasare se atribuie mai intai partii din factura neincasate/neplatite pana la iesirea din sistem. Acest tratament fiscal se aplica atat la furnizor, cat si la beneficiar.

Regulile tranzitorii cu privire la intrarea sau la iesirea din sistem sunt stabilite prin art. 134^2 alin. (7) din Codul fiscal asa cum a fost modificat si completat prin OG  15/2012.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "TVA la incasare fara secrete. Cele mai simple reguli in 2013":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016