Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

TVA are o pondere importanta in cresterea veniturilor la BGC

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 31 Mar. 2011
Tags: tva, bugetul consolidat, venituri, finante

Ministerul Finantelor Publice a anuntat ca Bugetul General Consolidat (BGC) a inregistrat la sfarsitul lunii trecute un deficit de 2,34 miliarde lei, echivalentul a 0,43% din PIB. La sfarsitul lunii ...


Ministerul Finantelor Publice a anuntat ca Bugetul General Consolidat (BGC) a inregistrat la sfarsitul lunii trecute un deficit de 2,34 miliarde lei, echivalentul a 0,43% din PIB. La sfarsitul lunii ianuarie, BGC consemna un excedent de 819 milioane lei, adica 0,15% din PIB.

Veniturile totale ale BGC s-au cifrat la 27,46 miliarde lei, in urcare cu 8,3%, In vreme ce cheltuielile totale s-au redus cu 4,4%, pana la 29,8 miliarde lei.
Cresterea veniturilor totale a fost sustinuta in principal de incasarile din TVA si accize, care au urcat cu 33,5%, pana la 7,2 miliarde lei, respectiv cu 12,9%, pana la 2,51 miliarde lei.

Cresteri importante s-au mai inregistrat pe partea sumelor primate de la UE in contul platilor efectuate si prefinantate, care s-au dublat la 574 milioane lei, si la veniturile nefiscale, care au avansat cu 15,7%, pana la 3,17 miliarde lei.

La capitolul cheltuieli, cea mai semnificativa scadere s-a inregistrat pentru cheltuielile de personal, cu 22,5%, pana la 6,21 miliarde lei. Practic, chiar in conditiile unor majorarii salariale de la inceputul anului, nivelul chetuielilor de personalse situeaza cu mult sub cel de anul trecut, statul economisind 1,8 miliarde lei in doar doua luni.

Cheltuielile pentru proiecte finantate cu fonduri UE nerambursabile au crescut cel mai mult, de aproape 8 ori, de la numai 188 milioane lei pana la 1,63 miliarde lei. Se observa ca Guvernul incearca sa-si tina promisiunile si aloca mai multi bani pentru a creste absorbtia de fonduri europene.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul " TVA are o pondere importanta in cresterea veniturilor la BGC":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016