keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Livrare produse din Romania catre Rusia, cu intermediar din Italia

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 09 Ian. 2013 Exclusiv
Tags: livrare produse, intermediar, ue, codul fiscal, tva

Analizam astazi situatia in care societatea A din Romania, platitoare de TVA, impozit pe profit si inscrisa in ROI vinde societatii B din Italia, platitoare de TVA, impozit de profit si inscrisa in ROI produse. Societatea B revinde la randul sau produsele respective societatii C din Rusia, dispunand societatii A sa faca livrarea marfurilor direct la C in Rusia. Vom vedea astfel cum se intocmesc facturile intre cele trei societati si cum se declara din punct de vedere al TVA-ului. Vom stabili si in ce masura se schimba situatia in cazul in care societatea C din Rusia va ridica singura de la societatea A din Romania produsele achizitionate de la B din Italia.


Solutia consultantului:

Din pacate, actualul cadru normativ nu este foarte exact referitor la speta de fata, astfel va comunicam opinia noastra, pe care am aplica-o daca am conduce contabilitatea societatii din Romania.

Potrivit art. 132 alin. (1) lit. c) din Codul fiscal, locul livrarii de bunuri este locul unde bunurile sunt puse la dispozitia cumparatorului de catre furnizor, pentru bunurile ce nu sunt transportate.

Acest lucru inseamna ca sunt indeplinite cumulativ cele 4 conditii de la art. 126 din Codul fiscal, iar dvs veti factura catre societatea din Italia cu TVA din Romania. Practic, este o livrare pe teritoriul national al tarii, iar societatea dvs are obligatia sa colecteze TVA pentru aceasta vanzare.

Din punctul de vedere al societatii din Italia, aceasta efectueaza o achizitie de bunuri destinate unui export, la care ar avea dreptul sa deduca TVA, in temeiul art. 145 din Codul fiscal.

Acest lucru conduce la obligatia societatii din Italia sa se inregistreze in scopuri de TVA in Romania, inainte de efectuarea achizitiei, conform art. 153 alin. (4) din Codul fiscal.

Normele pentru art. 153 din Codul fiscal, precizeaza in mod expres la pct. 66^1 alin. (4) din HG 44/2004, ca persoanele juridice straine nu beneficiaza de plafonul de scutire de TVA de 220.000 lei, pentru operatii economice pe teritoriul Romaniei, care ar fi fost in sfera TVA.

Practic, societatea din Italia trebuie sa se inregistreze in scopuri de TVA in Romania, inainte de efectuarea achizitiei bunurilor. Achizitia bunurilor este cu TVA din Romania, cu drept de deducere, deoarece bunurile sunt livrate la export, conform art. 143 alin. (1) din Codul fiscal.

Societatea din Italia are dreptul sa solicite rambursarea TVA aferenta achizitiei de bunuri de la societatea dvs.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016