Atentie contabili!


Modificari importante privind TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 

Zoom fiscal: Declaratie privind nedeductibilitatea TVA aferente cheltuielilor efectuate in cadrul proiectului finantat

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de InfoTva.ro la 30 Oct. 2015 Exclusiv
Tags: tva, deductibilitate, cheltuieli, proiect finantat

In Monitorul Oficial al Romaniei, nr.750/07.10.2015 a fost publicat Ordinul nr. 2690/2015 pentru aprobarea Instructiunilor de aplicare a prevederilor art. 11^1 din H.G.nr. 759/2007 privind regulile de eligibilitate a cheltuielilor efectuate in cadrul operatiunilor finantate prin programele operationale si privind abrogarea Ordinului ministrului afacerilor europene nr. 204/2011 pentru aprobarea Instructiunilor de aplicare a prevederilor art. 11^1 din H.G. nr. 759/2007 privind regulile de eligibilitate a cheltuielilor efectuate in cadrul operatiunilor finantate prin programele operationale.


>>> Solicitantul finantarii din instrumente structurale are obligatia depunerii la autoritatea de management sau organismul intermediar, odata cu cererea de finantare, a declaratiei pe propria raspundere privind eligibilitatea TVA aferente cheltuielilor eligibile ce vor fi efectuate in cadrul proiectului propus spre finantare din instrumente structurale, conform anexei nr. 1, declarand astfel ca pentru achizitiile din cadrul proiectului propus spre finantare taxa pe valoare adaugata este
nedeductibila.

>>> Beneficiarii de finantare din instrumente structurale au obligatia depunerii la autoritatea de management sau la organismul intermediar, odata cu cererea de rambursare, a declaratiei pe propria raspundere privind nedeductibilitatea taxei pe valoare adaugata aferenta cheltuielilor efectuate in cadrul proiectului finantat din instrumente structurale, conform anexei nr. 2 la ordin.

>>> Declaratia prevazuta anterior trebuie sa fie certificata de organul fiscal competent din subordinea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Certificarea declaratiei consta in emiterea unui certificat privind nedeductibilitatea TVA aferente cheltuielilor cuprinse in cererea de rambursare, conform procedurii aprobate prin ordin al ministrului finantelor publice.

>>> Procedura de certificare este cea aprobata prin Ordinul nr. 33 din 11 ianuarie 2012 pentru aprobarea Procedurii de certificare a declaratiei privind nedeductibilitatea TVA aferente cheltuielilor cuprinse in cererea de rambursare, precum si a modelului si continutului formularului "Certificat privind nedeductibilitatea TVA aferente cheltuielilor cuprinse in cererea de rambursare", cu modificarile si completarile ulterioare.

Astfel, in situatia in care solicitantul nu are calitatea de persoana inregistrata in scopuri de TVA, conform art. 153 din Codul fiscal, in intreaga perioada la care se refera facturile inscrise in declaratie, compartimentul de specialitate emite Certificatul privind nedeductibilitatea TVA aferente cheltuielilor cuprinse in cererea de rambursare, prevazut in anexa nr. 2 la ordin, pentru toate facturile inscrise in
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile in 2021

Ghidul Practic al Monografiilor Contabile in 2021

Vezi detalii

Ajustarea TVA pas cu pas

Ajustarea TVA pas cu pas

Vezi detalii

Controale TVA 2021

Controale TVA 2021

Vezi detalii


declaratie.

>>> La data intrarii in vigoare a Ordinului nr. 2690/2015 se abroga Ordinului ministrului afacerilor europene nr. 204/2011 pentru aprobarea Instructiunilor de aplicare a prevederilor art. 11^1 din Hotararea Guvernului nr. 759/2007 privind regulile de eligibilitate a cheltuielilor efectuate in cadrul operatiunilor finantate prin programele operationale, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 940 din 30 decembrie 2011, cu modificarile si completarile ulterioare.

Sursa: Finante Neamt
Autor: InfoTva.ro

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Votati articolul "Zoom fiscal: Declaratie privind nedeductibilitatea TVA aferente cheltuielilor efectuate in cadrul proiectului finantat":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate

Atentie contabili!

Modificari importante privind TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate Modificari importante privind TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!

"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016