Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF colecteaza creantele prin 9 tipuri de formulare. Cum le puteti contesta!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 07 Apr. 2017 Exclusiv
Tags: colectare, creante, penalitati nedeclarare, formulare anaf

Va reamintim ca incepand de anul trecut, contribuabilii care nu isi declara corect veniturile sunt sanctionati suplimentar, pentru acestia fiind emisa decizia referitoare la obligatiile fiscale accesorii reprezentand penalitati de nedeclarare.

UTIL: Procedura completa si actualizata 2017 pentru contestarea unui act administrativ fiscal! Click aici!

 Va reamintim ca in Monitorul Oficial al Romaniei nr.208/ 27.03.2017 a fost publicat OPANAF nr.967/ 2017 pentru aprobarea modelelor unor formulare utilizate in domeniul colectarii creantelor fiscale, emise si tiparite prin intermediul Unitatii de imprimare rapida. Odata cu aparitia acestui act normativ se abroga OPANAF nr.1.438/ 2009.  Concret, s-au modificat sapte formulare utilizate pentru colectarea creantelor fiscale si  s-au introdus doua noi astfel de formulare.  

Acestea sunt:  
â–ºtitlul executoriu;
â–ºsomatia;
â–ºdecizia referitoare la obligatiile fiscale accesorii reprezentand dobanzi si penalitati de intarziere; â–ºinstiintarea privind stingerea obligatiilor fiscale;
â–ºadresa de infiintare a popririi asupra disponibilitatilor banesti;
â–ºadresa de instiintare privind infiintarea popririi;
â–ºdecizia de ridicare a masurilor de executare silita asupra disponibilitatilor banesti.  Formularele nou introduse, care vor fi tiparite si transmise debitorilor tot prin intermediul unitatii de imprimare rapida, sunt:  
 â–ºDecizie referitoare la obligatiile fiscale accesorii reprezentand  penalitati de nedeclarare. Acesta vizeaza situatia contribuabililor care nu isi declara corect veniturile si care sunt sanctionati suplimentar din 2016, prin noul Cod de procedura fiscala. Este vorba aici despre penalitatea de nedeclarare.

Aceasta este acea obligatie fiscala accesorie reprezentand sanctiunea pentru nedeclararea sau subdeclararea, in declaratii de impunere, a impozitelor, taxelor si
contributiilor sociale.

Penalitatea de nedeclarare este in cuantum de 0,08% pe fiecare zi, incepand cu ziua imediat urmatoare scadentei si pana la data stingerii sumei datorate, inclusiv.

â–ºNotificare privind obligatiile fiscale restante. Are rolul de a anunta contribuabilii ca inregistreaza obligatii fiscale restante la finalul trimestrului si neachitate pana la momentul intocmirii acestei notificari.

Reamintim faptul ca, lista firmelor care inregistreaza obligatii fiscale restante si cuantumul acestora se publica trimestrial pe pagina de internet a ANAF, astfel ca prima lista din 2017 va aparea in luna aprilie 2017.   

Sursa: Administratia Judeteana a Finantelor Publice Braila

Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANAF colecteaza creantele prin 9 tipuri de formulare. Cum le puteti contesta!":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016