keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Cerere privind grupul fiscal unic - instructiuni de completare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 22 Aug. 2014 Exclusiv
Tags: grupul fiscal unic, perioada fiscala, hg 44/2004, membrii grupului fiscal unic

Formularul " Cerere privind grupul fiscal unic " se completeaza de catre persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care opteaza sa fie tratate drept grup fiscal unic, potrivit art. 127 alin. 8 din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare si pct. 4 din Normele metodologice de aplicare a titlului VI "Taxa pe valorea adaugata" din Codul fiscal, aprobate prin HG 44/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.



Formularul " Cerere privind grupul fiscal unic " se completeaza si pentru notificarea, potrivit legii, a organului fiscal cu privire la evenimentele aparute ulterior implementarii grupului fiscal.

Cererea se depune de catre reprezentantul legal al persoanei impozabile desemnata reprezentant al grupului fiscal unic, la registratura organului fiscal competent ori prin posta cu confirmare de primire.

Formularul se completeaza in doua exemplare, inscriindu-se cu majuscule, citet si corect, toate datele prevazute. Un exemplar se pastreaza de contribuabil, iar celalalt exemplar se depune la organul fiscal competent.

Formularul " Cerere privind grupul fiscal unic " poate fi descarcat din meniul superior, pagina Formulare si programe utile, Formulare ANAF actualizate.

Completarea formularului se face astfel:

Se marcheaza cu "X" caseta "Cerere de implementare" daca formularul reprezinta cerere de implementare a grupului fiscal unic sau caseta "Cerere de modificare" daca reprezinta o cerere de modificare, datorata evenimentelor aparute ulterior implementarii grupului fiscal, dupa caz.

    Sectiunea date de identificare a persoanelor impozabile

Se inscriu datele de identificare ale reprezentantului grupului fiscal si ale membrilor acestui grup: codul de inregistrare in scopuri de TVA, denumirea, adresa domiciliului fiscal si obiectul de activitate.

in cazul in care, in relatiile cu organul fiscal, contribuabilul in calitate de reprezentant al grupului sau de membru este reprezentat printr-un imputernicit, se inscrie numarul si data cu care imputernicitul a inregistrat actul de imputernicire, in forma autentica si in conditiile prevazute de lege, la organul fiscal.

II. Sectiunea privind implementarea grupului fiscal unic se completeaza numai in situatia in care cererea reprezinta o cerere de implementare.

Perioada fiscala utilizata - se bifeaza cu "X" perioada utilizata pentru declararea si plata TVA de catre toti membrii grupului fiscal unic.

Rubrica privind dovada ca membrii sunt in stransa legatura din punct de vedere financiar, economic si organizatoric se completeaza in conformitate cu prevederile alin.(5) al pct.4 din Normele metodologice de aplicare a titlului VI "Taxa pe valorea adaugata" din Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 44/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.

La sectiunea "Documente anexate la cerere" se inscriu certificatul constatator eliberat de catre Oficiul Registrului Comertului si/sau alte documente justificative.

III. Sectiunea privind modificarile survenite ulterior implementarii grupului fiscal se completeaza in situatia in care cererea reprezinta o cerere de modificare.

Se bifeaza cu "X" evenimentul survenit ulterior implementarii grupului, pentru care reprezentantul grupului fiscal are obligatia sa notifice organul fiscal completent, in conditiile prevazute de pct.4 din Normele metodologice de aplicare a titlului VI "Taxa pe valorea adaugata" din Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr.44/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.

Se bifeaza cu "X" efectul rezultat si se completeaza informatiile corespunzatoare.

Cererea se semneaza de catre reprezentantii legali ai tuturor membrilor grupului fiscal unic.

Sursa: asistenta-contribuabili.ro

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016