Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noua platforma CE combate planificarea fiscala agresiva si paradisurile fiscale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 23 Apr. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, frauda fiscala, platforma europeana, paradisuri fiscale

Comisia Europeana a anuntat saptamana aceasta ca va lansa o platforma care va avea rolul de a monitoriza progresele statelor membre in ceea ce priveste combaterea planificarii fiscale agresive si a paradisurilor fiscale, in conformitate cu recomandarile CE de anul trecut.



Scopul initiativei este garantarea faptului ca statele membre iau masuri concrete si eficiente pentru a rezolva aceste probleme, intr-un cadru coordonat la nivelul UE. Platforma va fi alcatuita din reprezentanti ai autoritatilor fiscale nationale, Parlamentului European, firmelor si ONG-urilor, dar si academicieni. De asemenea, platforma ar urma sa faciliteze dialogul si schimburile de expertiza, contribuind la o abordare mai coordonata si mai eficienta din partea UE in ceea ce priveste combaterea evaziunii si a fraudei fiscale.

"Cand ne luptam impotriva fraudei fiscale, ne luptam sa protejam corectitudinea sistemelor noastre fiscale, competitivitatea economiilor noastre si solidaritatea statelor membre ale UE. Sunt prea multe in joc pentru a ne permite sa pierdem aceasta batalie. Elanul reinnoit al statelor membre in ceea ce priveste angajarea in aceasta lupta este mai mult decat bine-venit, iar acum trebuie transpus in fapte. Platforma pe care o lansez astazi va tine statele membre in alerta si va garanta ca rezultatele vor fi pe masura asteptarilor cand este vorba despre combaterea fraudei fiscale", a declarat comisarul in cadrul briefingului de presa cotidian al CE comisarul european pentru impozitare, vama, statistica, audit si lupta antifrauda.

Platforma va fi alcatuita din aproximativ 45 de membri, respectiv un delegat la nivel inalt din cadrul autoritatii fiscale a fiecarui stat membru si pana la 15 reprezentanti neguvernamentali, care vor fi desemnati de CE pe baza unui proces deschis de selectare a candidaturilor. Tot marti a fost lansata si cererea de candidaturi, in vederea selectarii organizatiilor participante. Acestea vor fi selectate pentru cate un mandat de 3 ani, care poate fi reinnoit prin selectarea unei noi candidaturi dupa perioada respectiva.

Mecanismul instituit de executivul comunitar ar urma sa continue progresele realizate in ceea ce priveste doua recomandari legate de planul de actiune propus in decembrie anul trecut de CE pentru combaterea fraudei fiscale.

Prima recomandare prevede o pozitie puternica a UE impotriva paradisurilor fiscale, mai ferma decat masurile internationale actuale. Utilizand criterii comune, statele membre sunt incurajate sa identifice paradisurile fiscale si sa le plaseze pe "liste negre" nationale.

A doua recomandare se refera la planificarea fiscala agresiva si stabileste doua modalitati de blocare a oportunitatilor de care profita companiile pentru a evita sa-si plateasca taxele si impozitele. Aceste modalitati includ consolidarea dispozitiilor anti-abuz din cadrul tratatelor fiscale bilaterale, al legislatiei nationale si al legislatiei UE privind societatile comerciale.

Prima reuniune a platformei este programata provizoriu pentru data de 10 iunie 2013, mai precizeaza CE.

Sursa: Agerpres


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noua platforma CE combate planificarea fiscala agresiva si paradisurile fiscale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016