Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Un nou proiect promite garantii de stat de pana la 80% fermierilor romani la achizitia de terenuri

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 02 Mar. 2017 Exclusiv
Tags: garantii de stat, fermieri, ministrul agriculturii, cumpararea de terenuri

Pentru imbunatatirea accesului la finantare al fermierilor romani, mai multe modificari legistive vin in sprijinul acestora prin acordarea de garantii de stat de pana la 80% pentru cumpararea de terenuri, oferind totodata si dobanzi si comisioane de garantare reduse.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a intalnit la jumatatea acestei saptamani cu reprezentantii bancilor comerciale pentru identificarea celor mai bune solutii care sa contribuie la finantarea si dezvoltarea agriculturii in perioada urmatoare, se arata intr-un comunicat emis de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) si citat de Agerpres.

Conform sursei, ministrul a prezentat bancherilor un proiect de actul normativ, aflat in dezbatere publica pe site-ul ministerului, argumentand ca actul normativ reglementeaza cadrul juridic necesar pentru dezvoltarea si facilitarea accesului la finantare al fermierilor, al beneficiarilor PNDR 2014-2020 si POPAM 2014-2020, cu scopul achizitiei de terenuri agricole, precum si dezvoltarii afacerilor in domeniul productiei vegetale, zootehnice si acvaculturii, cresterea productiei destinate pietei interne si externe si a calitatii acesteia.

De asemenea, conform proiectului mentionat, pentru cumpararea de terenuri se acorda garantii de stat de pana la 80% din valoarea creditului, iar diferenta se asigura cu terenul cumparat, in timp ce garantarea creditelor acordate beneficiarilor de catre institutiile finantatoare pentru investitii specifice in agricultura se poate face pana la o valoare de pana la 3 milioane de euro.

Se precizeaza, totodata, ca pentru achizitia de teren se vor acorda credite in functie de conditiile bancilor, pe o durata de 10 sau 15 ani, iar dobanda la creditele pentru fermieri va fi de 2% peste ROBOR, in timp ce comisionul FGCR va fi redus de la 3,8% la 2%.

Creditul din capitalul de lucru devine credit cu accesibilitate garantata de 80% de catre stat si de un procent de 20% alte garantii, in conditiile bancii.


Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Un nou proiect promite garantii de stat de pana la 80% fermierilor romani la achizitia de terenuri":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016