Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Oficial de la ANAF: Completarea si depunerea Declaratiei Unice 2019! Raspuns la 31 de intrebari

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 08 Iul. 2019
Tags: anaf, completarea declaratiei unice, declaratia unica 2019

ANAF pune la dispozitia contribuabililor un ghid cu toate intrebarile venite din partea persoanelor fizice/juridice si raspunsurile oferite de specialisti, privind completarea si depunerea Declaratiei Unice in 2019.

In ghidul „Completarea si depunerea declaratiei unice pentru declararea impozitului pe veniturile estimate/ norma de venit a se realiza in Romania si contributiile sociale datorate in anul 2019" veti gasi raspuns la 31 de intrebari punctuale.

Iata una dintre cele mai interesante intrebari: “In situatia prorogarii termenului de depunere, persoanele asigurate la sanatate raman asigurate pana la 31.07.2019?”. 
 

Raspuns de la ANAF


“Referitor la intrebarea dvs, art. 267 din Legea 95/2006, prevede urmatoarele: 

a) Pentru persoanele care realizeaza veniturile prevazute la art. 155 alin. (1) lit. b) - h), precum ÅŸi pentru persoanele prevazute la art. 180 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 227/2015, cu modificarile ÅŸi completarile ulterioare, calitatea de asigurat inceteaza la data la care expira termenul legal de depunere al declaraÅ£iei, prevazuta la art. 174 alin. (3) din Legea nr. 227/2015, cu modificarile ÅŸi completarile ulterioare, daca nu depun o noua declaraÅ£ie pentru perioada urmatoare. 

b) Pentru persoanele care realizeaza veniturile prevazute la art. 180 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 227/2015, cu modificarile ÅŸi completarile ulterioare, calitatea de asigurat inceteaza la expirarea a 12 luni de la data depunerii declaraÅ£iei prevazute la art. 174 alin. (3) din Legea nr. 227/2015, cu modificarile ÅŸi completarile ulterioare, daca nu depun o noua declaraÅ£ie pentru perioada urmatoare”.

Alte intrebari la care veti gasi raspuns in Ghidul pus la dispozitie de ANAF:
  • In situatia in care dividendele se incaseaza inainte de 31.07.2019 cum trebuie procedat?  
  • Intreprindere Individuala, nu desfasoara nici o activitate in 2019, mai depune declaratia unica pentru estimare 2019? Nu realizeaza decat venituri din salarii, nimic pe persoana fizica autorizata.
  • Pensionara (deci are un venit asigurat de pensia de stat) + un venit din chirie mai mic de 11 salarii minime (are doar 11 luni de chirie anul acesta de primit). Depune declaratia si plateste doar impozit pe venit, nu si CASS, da? La CASS, nu mai bifeaza casuta?
  • Referitor la CASS pentru dividende, daca se estimeaza ca veniturile din dividende incasate vor fi sub plafonul de CASS si nu se declara nimic la estimat, dar ulterior se vor incasa sume peste plafon, se regularizeaza in anul 2020 sau se depune rectificativa la estimat 2019, declaratia fiind finala?
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Oficial de la ANAF: Completarea si depunerea Declaratiei Unice 2019! Raspuns la 31 de intrebari":
Rating:

Nota: 4.55 din 5 din 10 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016