Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Reminder ANAF! 10 martie - termenul limita pentru depunerea mai multor Declaratii fiscale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 05 Mar. 2020
Tags: calendar obligatii fiscale, formulare, anaf, declaratii fiscale

Potrivit calendarului obligatiilor fiscale pentru luna martie 2020, pus la dispozitie de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, marti - 10 martie - este termenul limita pentru depunerea Declaratiilor 010, 020, 070 sau 700 si a Formularului 087.

Asadar, pana pe data de 10 martie, persoanele impozabile, inregistrate in scopuri de TVA conform art. 316 din Legea 227/2015, care nu au depasit plafonul de scutire si care doresc sa fie scoase din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA, trebuie sa depuna, dupa caz, declaratiile: 
 
  • 010 Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica - Formularul 010.  Se completeaza si se depune de catre persoanele juridice romane, asocierile si alte entitati fara personalitate juridica, detinatorii autorizatiilor de punere pe piata a medicamentelor, persoane juridice romane si reprezentantii legali, desemnati potrivit prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 77/2011 privind stabilirea unei contributii pentru finantarea unor cheltuieli in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare, ai detinatorilor autorizatiilor de punere pe piata a medicamentelor, care nu sunt persoane juridice romane. Declaratia de inregistrare se completeaza cu ocazia primei inregistrari fiscale, de regula cu ocazia infiintarii, declaratia de mentiuni se completeaza ori de cate ori se modifica datele declarate anterior, iar declaratia de radiere se completeaza cu ocazia radierii inregistrarii fiscale. Durata de completare: 10 minute. Motivul colectarii informatiei: Obtinerea de informatii care sunt utilizate in procesul de administrare a contribuabililor persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica.
 sau
 
- 700 Declaratie pentru inregistrarea/modificarea categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal - Formularul electronic 700*, dupa caz.
 
  • 020 Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane fizice romane si straine care detin cod numeric personal - Formularul 020. Se completeaza si se depune de catre persoanele fizice romane si straine, care detin cod numeric personal, altele decat persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere. Declaratia de inregistrare se depune cu ocazia primei inregistrari fiscale, iar declaratia de mentiuni se completeaza ori de cate ori se modifica datele declarate anterior. Durata de completare: 8 minute. Motivul colectarii informatiei: Informatiile sunt utilizate in procesul de administrare a persoanelor fizice romane si straine care detin cod numeric personal. 
sau
 
- 700 Declaratie pentru inregistrarea/modificarea categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal - Formularul electronic 700*, dupa caz
  •  070 Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere - Formularul 070. Se completeaza si se depune de catre persoanele fizice romane sau straine care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere, in conformitate cu prevederile legale. Declaratia de inregistrare se completeaza cu ocazia primei inregistrari fiscale, de regula cu ocazia infiintarii, declaratia de mentiuni se completeaza ori de cate ori se modifica datele declarate anterior, iar declaratia de radiere se completeaza cu ocazia radierii inregistrarii fiscale. Declaratia se depune direct sau prin imputernicit/reprezentant legal/reprezentant fiscal la registratura organului fiscal competent ori la posta prin scrisoare recomandata, la termenele stabilite de legislatia in vigoare.
Organul fiscal competent este:
- pentru contribuabilii care se inregistreaza direct (reprezentant legal) sau prin imputernicit, organul fiscal in a carui raza teritoriala isi are domiciliul fiscal contribuabilul;
- pentru contribuabilii care se inregistreaza prin reprezentant fiscal, organul fiscal competent pentru administrarea persoanei impozabile care are calitatea de reprezentant fiscal.
Durata de completare: 11 minute. Motivul colectarii informatiei: Informatiile sunt utilizate in procesul de administrare a persoanelor fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere.

sau
 
- 700 Declaratie pentru inregistrarea/modificarea categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal - Formularul electronic 700, dupa caz. 

* Formularul electronic 700 este destinat exclusiv declararii prin mijloace electronice de transmitere la distanta a mentiunilor privind vectorul fiscal, incepand cu anul 2018. Se completeaza si se transmite ori de cate ori contribuabilii/platitorii solicita, ulterior inregistrarii fiscale, inregistrarea in vectorul fiscal a unor categorii de obligatii fiscale sau modificarea categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise initial in vectorul fiscal. Declaratia nu se depune pentru modificarea sistemului anual/trimestrial de declarare si de plata a impozitului pe profit, de catre contribuabilii platitori de impozit pe profit si pentru efectuarea optiunii de modificare a anului fiscal. Durata medie de completare: 3 minute si 30 de secunde. Motivul colectarii informatiei: Informatiile colectate sunt utilizate in procesul de administrare a tuturor categoriilor de contribuabili.

Baza legala: Legea 227/2015 art.310 alin.(7), OPANAF 3725/2017

De asemenea, tot pana pe 10 martie, persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 316 din Legea 227/2015, care opteaza pentru aplicarea regimului special pentru agricultori trebuie sa depuna formularul Notificare privind aplicarea/incetarea aplicarii regimului special pentru agricultori - Formularul 087. Se completeaza si se depune de catre persoanele fizice, persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale sau intreprinderile familiale, cu sediul activitatii economice in Romania, care realizeaza activitati de productie agricola sau servicii agricole si care nu realizeaza alte activitati economice sau realizeaza si alte activitati economice a caror cifra de afaceri anuala este inferioara plafonului de scutire pentru aplicarea regimului special sau pentru incetarea aplicarii regimului special pentru agricultori. Durata de completare: 4 minute. Motivul colectarii informatiei: Informatiile sunt utilizate pentru identificarea agricultorilor care notifica organul fiscal in vederea aplicarii regimului special pentru agricultori sau in vederea incetarii aplicarii acestui regim.
 
Baza legala: Legea 227/2015 art.3151 alin.(1) lit c) si d), OPANAF nr.3698/2016
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Reminder ANAF! 10 martie - termenul limita pentru depunerea mai multor Declaratii fiscale":
Rating:

Nota: 3.5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016