Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a derulat, in perioada august 2020 noiembrie 2022, proiectul "Dezvoltarea de instrumente pentru cresterea conformarii in domeniul impozitului pe veniturile persoanelor fizice in Romania".
Proiectul a fost finantat de catre Comisia Europeana prin TSI - Instrumentul de asistenta tehnica adresat statelor membre si a beneficiat de serviciile de consultanta ale EY ROMAANIA.
Obiectivul general al proiectului a fost acela de a contribui la reforma institutionala, administrativa si structurala care sustine dezvoltarea in Romania, prin acordarea de asistenta catre ANAF in vederea dezvoltarii unor instrumente de crestere a conformarii fiscale in domeniul impozitului pe venit al persoanelor fizice.
Un rezultat important al acestui proiect l-a reprezentat elaborarea Strategiei de crestere a conformarii voluntare in domeniul impozitului pe veniturile persoanelor fizice in Romania pentru perioada 2023-2025, aprobata de conducerea ANAF. Strategia se bazeaza, pe de-o parte, pe informatiile si rapoartele consultantului si, pe de alta parte, pe valorificarea experientei ANAF in administrarea impozitului pe venit.
Obiectivele Strategiei de crestere a conformarii voluntare in domeniul impozitului pe veniturile persoanelor fizice in Romania pentru perioada 2023-2025 sunt:
-scaderea decalajului fiscal
-cresterea gradului de conformare la declarare
-cresterea nivelului de incredere al contribuabililor in ANAF
-cresterea veniturilor declarate
De asemenea, in cadrul acestui proiect, ANAF a implementat trei proiecte pilot de conformare, cu rol de exercitiu si experimentare, prin care s-a urmarit cresterea informarii contribuabililor care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor (chirii), venituri din activitati educationale (meditatii), precum si venituri obtinute din activitati si servicii de infrumusetare/intretinere corporala.
Declaratia Unica 2024 Impozit pe venit Contributii CAS si CASS
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Sursa: ANAF
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Norma ASF nr. 16/2015 privind fondul de garantare a asiguratilorLegea 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, modificata! (proiect de Ordonanta)Codul fiscal 2008 - Capitolul II. Impozitul si taxa pe cladiri - art. 249-255Ce obligatii TVA in ce priveste o achizitie intracomunitara de bunuri second-handCe contributii sociale obligatorii preia ANAF incepand cu 1 iulieUltimele articole
Controale ANAF la persoanele fizice. Ce probleme au gasit inspectorii in sem. I din 2024Lista seminariilor web pentru octombrie 2024. Care sunt cele 7 teme propuseCotele TVA pentru 2024, aplicabile in RomaniaCalendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 10 octombrie 2024Procedura de anulare a obligatiilor fiscale, introdusa prin Ordinul 5521/2024Articole similare
ANAF deruleaza un program de conformare voluntara in domeniul serviciilor de infrumusetareNoutati referitoare la masurile asiguratorii. OMFP 2546/2016Prestatori in afara Romaniei. Totul despre declararea serviciilor prestate in tara!Persoanele fizice, in vizorul ANAF! Urmeaza controaleleBuletin informativ CECCAR cu explicatii: Noile acte normative cu incidenta fiscala din luna august 2016Ultimele articole
ANAF, nou Proiect de ordin privind stabilirea unor competente de efectuare a verificarii documentareProcedura privind stabilirea din oficiu a impozitului anual pe veniturile persoanelor fizice (publicata in M. Of.)Noul proces-verbal pe care il folosesc inspectorii pentru controlul veniturilor obtinute de persoanele fiziceOpANAF 1162/2016 actualizeaza Carta drepturilor si obligatiilor persoanei fizice supuse verificarii situatiei fiscale personaleSe infiinteaza Directia generala de administrare a marilor contribuabili, in subordinea presedintelui ANAFArticole similare
Nou PROIECT ANAF privind impozitul pe venit si CASANAF lanseaza un nou proiect privind rambursarea TVA catre persoane in afara ComunitatiiComunicat ANAF: Se modifica inregistrarea la cerere in scopuri de TVARiscul fiscal va fi determinat dupa noi reguli. Ce va atrage inspectia fiscala in 2014!ANAF: Proiect privind Decizia de ajustare/estimare a venitului sau cheltuielii uneia dintre persoanele afiliateUltimele articole
Formularul 085: Optiune privind aplicarea/incetarea aplicarii anumitor prevederi din Codul Fiscal, in domeniul TVA (PROIECT ANAF)PROIECT ANAF: Inregistrarea sau anularea in scopuri de TVA va depinde de nivelul riscului fiscalANAF propune noua Procedura de implementare si de administrare a grupului fiscal unic. Formulare modificateANAF propune Formularul 700 pentru modificarea obligatiilor fiscale din vectorul fiscalPROIECT ANAF in vederea aplicarii unitare a dispozitiilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.32/2016Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"