Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF a finalizat proiectul pentru cresterea conformarii in domeniul impozitului pe veniturile persoanelor fizice

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 11 Nov. 2022
  ANAF a finalizat proiectul pentru cresterea conformarii in domeniul impozitului pe veniturile persoanelor fizice
Tags: persoane fizice, venituri persoane fizice, proiect anaf

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a derulat, in perioada august 2020 noiembrie 2022, proiectul "Dezvoltarea de instrumente pentru cresterea conformarii in domeniul impozitului pe veniturile persoanelor fizice in Romania".

Proiectul a fost finantat de catre Comisia Europeana prin TSI - Instrumentul de asistenta tehnica adresat statelor membre si a beneficiat de serviciile de consultanta ale EY ROMAANIA. 

Obiectivul general al proiectului a fost acela de a contribui la reforma institutionala, administrativa si structurala care sustine dezvoltarea in Romania, prin acordarea de asistenta catre ANAF in vederea dezvoltarii unor instrumente de crestere a conformarii fiscale in domeniul impozitului pe venit al persoanelor fizice. 

Un rezultat important al acestui proiect l-a reprezentat elaborarea Strategiei de crestere a conformarii voluntare in domeniul impozitului pe veniturile persoanelor fizice in Romania pentru perioada 2023-2025, aprobata de conducerea ANAF. Strategia se bazeaza, pe de-o parte, pe informatiile si rapoartele consultantului si, pe de alta parte, pe valorificarea experientei ANAF in administrarea impozitului pe venit. 

Obiectivele Strategiei de crestere a conformarii voluntare in domeniul impozitului pe veniturile persoanelor fizice in Romania pentru perioada 2023-2025 sunt: 

-scaderea decalajului fiscal 

-cresterea gradului de conformare la declarare 

-cresterea nivelului de incredere al contribuabililor in ANAF 

-cresterea veniturilor declarate 

De asemenea, in cadrul acestui proiect, ANAF a implementat trei proiecte pilot de conformare, cu rol de exercitiu si experimentare, prin care s-a urmarit cresterea informarii contribuabililor care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor (chirii), venituri din activitati educationale (meditatii), precum si venituri obtinute din activitati si servicii de infrumusetare/intretinere corporala. 



Sursa: ANAF
Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul " ANAF a finalizat proiectul pentru cresterea conformarii in domeniul impozitului pe veniturile persoanelor fizice":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016